UUSIMMAT

Persona 4 Golden on persoonallinen mestariteos – lue arvostelu

28.09.2013 20:00 Jukka O. Kauppinen

Miikka Lehtonen surffaa nohevasti pelityylistä toiseen ja nauttii elämästään, ainakin silloin kun kokeiltavissa on GTA V:n tai Persona 4 Goldenin kaltaisia laatupelejä:

Jo helpommillakin vaikeustasoilla taistelut tuntuvat haastavilta ja jännittäviltä. Buffien ja debuffien kanssa leikkiminen on alusta asti tärkeää, sillä takki auki pelaten helpoilta vaikuttavat matsitkin muuttuvat yllättäen painajaisiksi. Toisaalta jos pelaa fiksusti, mahdotonkin matsi on voitettavissa kiitos muutamien hyvien ideoiden.

Ensinnäkin jokaisella demonilla ja persoonalla on omat vahvuutensa ja heikkoutensa. Joku on vahva tulta vastaan ja vaikka kimmottaa tulihyökkäykset takaisin, mutta heikko jäälle. Jos jotakuta, vaikka sitten tiimikaveria, osuu hyökkäys, jolle tämä on heikko, tuloksena on paitsi reippaasti lisävahinkoa, myös uusi, ilmainen hyökkäys.

Jos tunnet tällä hetkellä ikävää kihelmöintiä selkärangassasi, se johtuu siitä, että sait vision Persona 4:stä ikävimmillään: hirviöitä, jotka osaavat yksi kerrallaan takoa Charlien liittolaiset kumoon hyödyntämällä näiden heikkouksia ja buffaillen pois omat heikkoutensa. Niinpä edessä onkin pirullinen shakkimatsi, jossa vastustajia rampautetaan samalla kun liittolaisia buffaillaan. Hauskaa puuhaa!

Jos ei jaksa itse komentaa koko tiimiään, kaverien ohjauksen voi jättää myös tekoälyn varaan. Tekoäly on fiksu ja osaa esimerkiksi uusia vihollisia kohdattaessa etsiä näiden heikkouksia. Pomomatseissa kannattaa silti ohjata itse koko porukkaa, sillä kunnon kykykombojen laukominen vaatii sellaista suunnittelua, johon tekoäly ei kykene.

Persona 4 Goldenin taistelusysteemi saa minulta sen parhaan mahdollisen taistelusysteemille osoitettavan kehun: se oli hauska vielä 60. pelitunnillakin.

Lue koko arvostelu: Persona 4 Golden (PSV)

Lue myös

Diablo III (PS3, Xbox 360)

Flashback (PC, PS3, Xbox 360)

Persona 3 FES (PS2) 

Persona 4 Arena (PS3, Xbox 360) 

Tales of Xillia (PS3)