Uusimmat

Peter Molyneux avoimessa ja rehellisessä haastattelussa

28.05.2012 11:00 Miikka Lehtonen

Peter Molyneux on tunnetuimpia ja kiistanalaisimpia pelikehittäjiämme. Miehellä on tapana saada hyviä ideoita, sitten ampua arvioissaan reilusti maalin yli ja levitellä käsiään, kun korkealentoisista ideoista vain murto-osa pääsee peliin saakka. Pelaajat eivät suinkaan ole ainoita tämän huomanneita, vaan Peter tietää sen itsekin. Ja koittaa parantaa tapansa.

Keväällä Lionhead Studiosin jättänyt ja indieseikkailun 22 Cans -tiimin kanssa aloittanut Molyneux istahti pelisaitin haastateltavaksi puhumaan onnistumisistaan ja epäonnistumisistaan. Moni voi yllättyä siitä, että Molyneux tiedostaa täysin vikansa, eli sen, että hän hypettyy kuin lapsi jouluaattona omista peleistään ja innoissaan sitten lupailee kuunkin taivaalta. Mutta hän yrittää parantaa tapansa.

Minä syvästi ja aidosti kadun sitä, että ihmiset tuntevat että olen yliluvannut ja alitoimittanut. Olen ihan ensimmäisenä myöntämässä, että minun ideani ja niiden kunnianhimoisuus ovat olleet yliampuvia. Nämä ovat kaikki syitä sille, että en tee näitä uusia pelikokeilujani Lionheadilla, vaan uuden tiimin kanssa. Koska toivottavasti tällä kertaa historia ei toista itseään.

Moni voisi yllättyä myös siitä, että maineestaan ja lukemattomista menestyneistä peleistään huolimatta Molyneux itse ei pidä itseään mitenkään erikoisena. Sen sijaan hän toteaa nöyrästi, että kaiken minkä hän on saavuttanut, hän on saavuttanut muiden avulla. Mutta Peter, etkö sinä kuitenkin ole kaikkien ideamiesten kuningas?

No, ehkä, mutta tiedätkö, että sinä ja minä voisimme tältä istumalta keksiä jonkun peli-idean. Hitto, itse asiassa miksi emme tekisi sitä? Tehdään se! Ei, mutta ideathan yksistään eivät ole mitään. Ei niillä ole mitään arvoa. Ainoa arvo tulee siitä, miten ne ideat toteutetaan ja siinä mielessä minä olen aina seissyt sellaisten ihmisten harteilla, jotka ovat työskennelleet ja hikoilleet tuntikausia, sekä tehneet uhrauksia.

Itse uskon hartaasti, että ideoilla kyllä on arvoa ja vaatii todellista taitoa erottaa ne hyvät ja huonot ideat toisistaan. Molyneuxin uran loppuviivan alla kuitenkin hyviä ideoita on enemmän kuin huonoja, joten mielestäni mies on onnistunut ihan kohtalaisesti. Mutta Peterillä on paljon muutakin sanottavaa. Hän puhuu 22 Cans -tiiminsä kanssa aloittamastaan 22 experiments -projektista, sekä monesta muustakin kiinnostavasta jutusta. Lue siis toki koko haastattelu!

Lähde: Beefjack

Lisää aiheesta

Peter Molyneux jätti Lionheadin ja perusti uuden firman

Lue myös

Carmageddon Reincarnation keräsi Kickstarter-rahansa ja kiihdyttää kohti Linuxia

Miten Steelseriesin näppis kestää limsaa? Me testasimme vahingossa!

Sony patentoi pelaamisen keskeyttävät mainokset

38 Studios ja Big Huge Games irtisanoivat kaikki työntekijänsä