Uusimmat

Peter Molyneux tuomitsee Fable III:n epäonnistumiseksi

27.02.2014 11:00 Juho Anttila

Peter Molyneux tunnetaan pelimaailman suurisuuna. Miehen visiot ovat aina olleet huimia, mielikuvituksellisia ja lopulta myös epärealistisia. Molyneuxin pelit ovatkin säännöllisesti osoittautuneet huomattavasti hypepuheita tavanomaisemmiksi rykäyksiksi. Jälkikäteen asioita tarkasteltaessa mies itsekin myöntää säännöllisesti, että metsään meni.

Nyt Molyneux on kommentoinut Fable-pelisarjan kolmatta osaa. Fable III on miehen mielestä yksinkertaisesti junaonnettomuus. Kuten Molyneuxin peleissä usein käy, pelistä suunniteltiin huomattavasti suurempaa ja monimutkaisempaa. Pelilegenda toteaakin, että jos hän saisi uuden mahdollisuuden, hän käyttäisi aikaa pelin kehittämiseen vähintään vuoden pidempää eikä lopputulos silti vastaisi miehen mielessä välkkyvää pelitimanttia.

Peter Molyneuxin kommenttien ajoitus voi harmittaa joitakin tahoja, sillä Fable-sarja on hiljattain julkaistu uudelleen kolmen pelin kokoelmaversiona. Se, että pelin tekijä itse toteaa sarjan uusimman osan olevan pelinä puutteellinen tuskin parantaa kokoelman myyntejä. Miestä itseään tilanne tuskin häiritsee, sillä Peter Molyneux jätti Fable-sarjaa kehittävän Lionheadin jo vuonna 2012.

Lähde: Gamesindustry

Lisää aiheesta

Fable Anniversy näyttää tarunhohtoiselta – katso traileri!

Peter Molyneux: Fablen demo oli kamala virhe

Fable III saapuu PC:lle