UUSIMMAT

Petra-kirjoista syntyy kotimainen virtuaalimaailma

25.11.2009 18:55 | Jukka O. Kauppinen

Oululainen LudoCraft-pelikehittäjä luo Eevamaria Halttusen kirjoittamien Petra-kirjojen pohjalta lapsille suunnatun ikioman virtuaalimaailman. 6-12-vuotiaille suunnattu online-peli panostaa erityisesti suvaitsevaisuuden ja monikulttuurisuuden opettamiseen.

Petra seikkailee ensimmäisessä vaiheessa suomeksi, mutta tekeillä on samaan aikaan myös englanninkielinen versio kotimaata laajempaan käyttöön. Pelimaailmassa on moninpelejä, yksinpelejä ja paljon tilaa lasten vapaille seikkailuille. Petran pääkohderyhmänä ovat 6-12-vuotiaat, joille pelimaailma on ensisijaisesti viihdyttävä ja taianomainen, mutta samalla myös hieno oppimiskokemus muista kulttuureista.

– Tätä peliä vanhemmat voivat turvallisin mielin antaa lastensa pelata. Pelaamisen ohessa lapsi huomaamattaan oppii ymmärtämään maailmaa ja erilaisuutta. Muista kulttuureista oppiminen tapahtuu parhaiten tekemisen ja jaettujen kokemusten kautta. Vuorovaikutteinen peliyhteisö tarjoaa tähän helppokäyttöisen ja viihdyttävän mahdollisuuden, valaisee Tony Manninen pelistudio LudoCraftista.

Petra-kirjat ovat syntyneet kirjailija Eevamaria Halttusen halusta kertoa lapsille muista kulttuureista satujen avulla. Pelin avulla kirjojen maailma siirtyy eläväksi. Petran ympärille muodostuu turvallinen yhteisö, joka auttaa lapsia ja vanhempia keskustelemaan erilaisuudesta. Kirjojen tunnelma tavoitetaan pelintekijöiden mukaan ”hienosti”.

Petran maailma avataan keväällä 2010. Alussa on mahdollista seikkailla Senegalissa ja Saamenmaassa. Tulevaisuudessa pelialueita ja kirjoja tulee lisää. Pelimaailman suunnittelussa on kiinnitetty erityistä huomiota siihen, että kulttuuriset yksityiskohdat välittyvät lapsille ja nuorille mahdollisimman aitoina ja oikeina.

Lisätietoja: http://www.dramaforum.fi

Lue myös

Arvostelu: Call of Duty: Modern Warfare 2 (PC)

Miyamoton tiukka suunnitelma: hyppäämisen patentointi

Sinäkin olet luultavasti sotarikollinen

Twin Sector: post-apokalyptistä fysiikkaseikkailua

Keskustelu

5: Ja ihan niinkuin tietyt maahanmuuttajat, niin suomalaisetkin hyväksyvät tuollaisen käytöksen? Meillähän on pitkä perinne kunniamurhista… eiku…

”Näin opit hyväksymään sen, että oli naapurin ahmedilta ihan ok tappaa tyttärensä koska seurusteli kanssasi.”

Ja naapurin Jesseltä ihan ok tappaa vaimonsa koska oli mennyt hänen kanssaan naimisiin? Kyllä suomalaiset käyttää väkivaltaa kanssaihmisiään kohtaan ihan yhtä paljon kuin naapurin ahmeditkin, joten siinä mielessä en kyllä alkaisi moisella asialla vertailemaan…

Onko siinä senegal osuudessa pakolaisleirit nälänhätä ja lapsia ampuilevat sissit?

”Näin opit hyväksymään sen, että oli naapurin ahmedilta ihan ok tappaa tyttärensä koska seurusteli kanssasi.”

Online peli = täynnä trolleja ja 40v karvaisia ihmisiä opettamassa lapsille rasismin sekä suvaitsemattomuuden alkeet.

Jos noita ei ole edes yritetty estää, niin se on bulibuli

Muropaketin uusimmat