Pewdiepie pyytää anteeksi ja puolustelee loukkaavia vitsejään

17.02.2017 12:00 | Muropaketin toimitus | 1784

YouTube-tähti Pewdiepie on julkaissut videon, jolla hän pyytää anteeksi antisemitistisiä vitsejään ja syyttää mediaa suorasta hyökkäyksestä itseään kohtaan.

Aiemmin tällä viikolla kerroimme, että Let’s Play -videoillaan kuuluisuuteen ponnahtanut YouTube-tähti Pewdiepie (oik. Felix Kjellberg) on joutunut ongelmiin antisemitistisiä vitsejä sisältävistä videoistaan. Ensin Disneyn omistama Maker Studios lopetti yhteistyön Pewdiepien kanssa, ja tämän jälkeen myös YouTube lakkautti sarjan, jota Pewdiepie oli tehnyt maksulliseen YouTube Red -palveluun.

Kohu nousi yhdeksästä videosta, joilla Pewdiepie kertoo antisemitistisiksi koettuja vitsejä. Nyt tubettaja on itse kommentoinut kohua tuoreella videolla, jolla hän muun muassa pyytää anteeksi vitsiensä vuoksi.

”Olen pahoillani käyttämistäni sanoista, sillä tiedän, että ne loukkasivat ihmisiä”, Pewdiepie kommentoi The Hollywood Reporterin mukaan. ”Myönnän, että vitsi meni liian pitkälle.”

Videollaan Pewdiepie kuitenkin myös puolustelee huumoriaan, ja syyttää mediaa, erityisesti aiheeseen tarttunutta The Wall Street Journalia hyökkäyksestä itseään kohtaa.

”Uskon vahvasti, että mistä tahansa voi vitsailla. Rakastan rajojen murtamista, mutta koomikkona pidän itseäni aloittelijana. Olen ehdottamasti tehnyt tällaisia virheitä ennenkin. Se on aina ollut minulle kasvattava ja opettavainen kokemus.”

Pewdiepie yrittää myös selittää sittemmin poistettua videotaan, jolla hän palkkasi kaksi intialaista miestä pitelemään kylttiä, jossa lukee ”Kuolema kaikille juutalaisille”. Tubettaja palkkasi miehet Fiverr-verkkosivuston kautta, ja hän kertookin pyrkineensä vain osoittamaan, ”kuinka typerä verkkosivu on ja kuinka pitkälle vitosella voi päästä”.

Alta näet Pewdiepien vastausvideon kokonaisuudessaan.

PewDiePie
Kaikki jutut aiheesta