Phil Fish: ”unohtakaa minut ja keskittykää peliini”

06.05.2013 17:30 Miikka Lehtonen

Phil Fish on aika kiistanalainen hahmo. Miehellä on tapana puhua kiertelemättä ja sehän ei kaikkia miellytä. Niinpä aika moni onkin päättänyt, että mies on perseestä ja niin ovat hänen pelinsäkin. Ja tämä ei tietenkään Phil Fishiä miellytä.

Phil Fish sai ikävän maineen jo Indie Game: The Movien myötä. Fezin ja Super Meatboyn kaltaisten indiehelmien kehitystä dokumentoinut elokuva sattui tekemään Phil Fishiä käsittelevän osionsa pahimpaan mahdolliseen aikaan. Miehen itsensä mu kaan viivästyvän ja vaikean peliprojektin aiheuttama stressi yhdistettynä Fishin ja hänen kehittäjäkumppaninsa tulehtuneisiin suhteisiin saivat Fishin vaikuttamaan aika ikävältä ihmiseltä. Kun mies meni vielä vähän myöhemmin toteamaan, että hänen mielestään modernit japanilaiset pelit ovat aika kehnoja, nettisota oli valmis.

Ja tästä lähtien Fishillä onkin sitten ollut sen verran huono maine, että monet ovat yrittäneet järjestää hänen peliensä boikotteja puhtaasti sen takia. Ei kannattaisi, sillä Fez on erinomainen peli, mutta ei se ennenkään ole tahtia haitannut. Lukuisat ihmiset ovat myös valmiit kertomaan Fishille tarkalleen, mitä mieltä he hänestä ovat, eikä hänen Twitter-tilinsä olekaan kovin kivaa luettavaa.

Nyt mies on esittänyt yksinkertaisen pyynnön: ”toivoisin kovasti, että ihmiset antaisivat pelin puhua puolestaan ja lopettaisivat minusta puhumisen edes hetkeksi”. Nyt olisikin hyvä hetki tehdä juuri niin, sillä Fez ilmestyi äskettäin myös PC:lle ja on tiettävästi teknisesti vähän lujempaa tekoa kuin aikanaan Xbox 360:lla natissut originaaliversio. Mutta sisältöhän se tärkeintä on ja se on Fezissä aina ollut rautaa.

Joten miten olisi? Jos annettaisiin Phil Fishin uida omassa lammikossaan ja puhuttaisiin vähän Fezistä?

Lisää aiheesta

Mulkaisu: Fez 

Fez (Xbox 360)