Phil Harrison rauhoittelee eurooppalaispelaajia

14.03.2007 16:28 | Miikka Lehtonen

Soppa Sonyn eurooppalaiseen PlayStation 3 -konsoliin tekemien muutosten ympärillä sen kuin kiehuu. Saksalaissaitti väittää yhteensopivuuden olevan suorastaan luokatonta tasoa, Phil Harrison puolestaan kehoittaa europelaajia odottamaan kärsivällisesti.

Saksalainen Cynomite-pelisaitti on saanut käsiinsä erään ensimmäisistä europleikkareista ja on testannut sen yhteensopivuutta kahdentoista suositun PlayStation 2 -pelin kanssa. Saitin testaamista peleistä vain Eragon toimi moitteetta. God of Warin, Metal Gear Solid 2:n ja 3:n, Guitar Hero 2:n, Okamin ja Shadow of the Colossuksen kaltaiset pelit puolestaan kehoittivat lataamaan PlayStation Networkista päivityksiä.

Ei kannata kuitenkaan vielä vetää itseään köyden jatkoksi, sillä Sony on luvannut kunnon yhteensopivuuden vasta konsolin myötä maaliskuun 23. päivänä julkaistavassa v1.60-päivityksessä. Näinollen päivitysten lataaminen olisi aivan luonnollinen tapahtuma. Mikäli yhteensopivuus on kuitenkin lähelläkään tätä tasoa, firmalla on käsissään melkoinen fiasko.

Sonyn Phil Harrison ei usko tähän, vaan kannusti GamesIndustry.bizin haastattelussa pelaajia odottamaan kärsivällisesti.

”Vaikka laaitteen muutokset ovat valitettavasti vähentäneet PlayStation 2 -yhteensopivuutta, on tärkeä muistaa, että PlayStation 1 -yhteensopivuus toimii kuten ennenkin”, Harrison täsmensi. ”Odotamme myös ehdottomasti, että maaliskuun 23. päivänä yli 1000 PlayStation 2 -peliä on pelattavissa PlayStation 3:lla ja tämä lista sisältää valtaosan niistä peleistä, joita haluatte pelata.”