UUSIMMAT

Pienistä asioista rakentui loistava Sormusten herra -seikkailu

05.12.2012 21:10 | Jukka O. Kauppinen

Juho Anttila matkusti taas kerran Lego-pelien maailmaan, tällä kertaa pienten töppötassujen läpsytyksen tahdissa. Tai no, olihan siinä matkassa muutakin. Koko Sormusten herrain eepos on näet kiteytetty jopa harvinaisen taitavasti Lego The Lord of the Rings -pelissä.

Edellinen Lego-peli, Lego Batman 2: DC Super Heroes löi pöytään useita herkullisia uudistuksia. Näkyvin niistä oli avoin pelimaailma, jossa pelaaja vietti lopulta enemmän aikaa kuin itse juonitehtävien parissa. Ratkaisu oli suoraa jatkoa peli peliltä laajemmiksi muuttuneille hub-alueille.

Lego The Lord of the Rings vie tämän kehityksen vielä askeleen verran pidemmälle. Nyt avoimeksi pelialueeksi on mallinnettu koko Keski-Maa. Skaala tosin on ehkä hieman supistettu, sopivaan suuntaan katsomalla on mahdollista nähdä muun muassa sekä Rautapiha, Helmin syvänne, Minas Tirith ja Edoras samalla kertaa. Se siitä useamman päivän ratsastusmatkasta, kun matka paikasta toiseen vie kävellenkin korkeintaan pari minuuttia.

Hienoa se on silti, talsia legoisan sormuksen saattueen saappaissa ympäri maita ja mantuja. Näennäisen pienessäkin avoimessa maailmassa riittää tutkittavaa tuntikausiksi, varsinkin jos tahtoo kaivaa esille kaikki mahdolliset salaisuudet. Miksipä ei tahtoisi, koska se on kuitenkin Lego-pelien idea?

Lue koko arvostelu: Lego The Lord of the Rings (PC, PS3, Wii, Xbox 360)

Lisää aiheesta

Lego Batman 2: DC Super Heroes (PC, PS3, Xbox 360)

Lego Harry Potter: Years 5-7 (PC, PS3, Wii, Xbox 360)

Lego Pirates of the Caribbean (PC, PS3, Wii, Xbox 360)

Lego Rock Band (PS3, Wii, Xbox 360)

Lego Star Wars III: The Clone Wars (PC, PS3, Wii, Xbox 360)

Lego Star Wars: The Complete Saga (PS3, Wii, 360)