UUSIMMAT

Pikapelaamista hyväntekeväisyyden nimissä — vielä ehdit mukaan!

29.07.2013 11:00 Miikka Lehtonen

Jos sateisena kesämaanantaina on vähän tylsää, miksi et katsoisi, kun muut pelaavat videopelejä? Mutta eivät ihan miten vain, vaan mahdollisimman nopeasti. Hämmentävän nopeasti! Ja vieläpä hyväntekeväisyyden nimissä!

Jokavuotinen Summer Games Done Quick -tapahtuma on taas käynnissä. 25.7. alkanut hyväntekeväisyysmaraton kerää kamalat määrät speed run -yhteisön edustajia pelaamaan suosikkipelejään hyväntekeväisyyden nimissä. Ideana on pelata klassisia pelejä läpi mahdollisimman nopeasti hyödyntäen jos jonkinlaisia jippoja, kikkoja ja bugeja. Katsojat taas lahjoittavat rahaa paitsi yleisesti, myös tarpeeksi tiukoista suorituksista. Ja lahjoituksia on myös tullut, sillä Doctors Without Borders -järjestölle on kerätty jo vajaat 200 000 taalaa rahaa. Ei huonosti videopeleiltä!

Vaikka streami on pyörinyt nyt jo usean päivän ajan, jäljellä on vielä täysi päivä pelaamista, mukana muun muassa legendaarinen Dark Souls, jonka speed run pyörähtää käyntiin kahdelta Suomen aikaa. Kannattaa katsoa, jos haluat nähdä, miten Dark Souls menee läpi puolessatoista tunnissa!

Lisätietoja: Summer Games Done Quick