Uusimmat

Pikkupelit kärsivät Steamissa – pelejä on liikaa

29.04.2016 15:30 Jukka O. Kauppinen

Kerroimme viime kesänä maailman suurimman digitaalisen pelikauppa Steamin yllättävästä ongelmasta. Tutkailun perusteella pelit näet myivät yllättävän huonosti, mistä kärsivät etenkin indiekehittäjät. Sen jälkeen tilanne on vain huonontunut.

Siinä missä suurimmat hitit myyvät yhä miljoonittain, niin keskimäärin toiminta- ja strategiapelit myyvät vain sen 40 000 – 55 000 kappaletta, ja hirveän monet pelit jäävät vain muutamaan tuhanteen, jopa vain satoihin. Ja moni vain kymmeniin.

Vielä viime kesänä keskimääräinen Steamissä julkaistu peli myi mediaanilla mitattuna vain noin 32 000 kappaletta.  Ja itsehän pidin tätä lukua jokseenkin hämmästyttävän pelottavana ja huonona.

Tänään Steam-pelin myynnit jäävät mediaanilla 21 000 kappaleeseen.

Keskiarvolla mitattuna vuosi sitten keskimääräinen peli myi tarkalleen ottaen 13 655 kappaletta, tänään myynnit jäävät 7188:aan.

Yllättävää kyllä Steam-digimyynnit ovat jopa kääntyneet hienoiseen laskuun, minkä lisäksi pelien keskihintakin on laskemaan päin. Yhä useampi ostaa pelejään alennusmyynneistä, mutta samalla julkaistujen pelien määrä kasvaa sitäkin vauhdikkaammin. Niinpä supistuvat myynnit ovat jakautuneet yhä laveammin, ja aina vain useampi julkaisu jää miinukselle.

Toki paremmat ja hyvät hypet saaneet indiepelit myyvät yhä ihan kivasti. Top 10 -indiepelien myynnit ovat pysyneet suurin piirtein entisellään, mutta riman alle jää aina vain enemmän pelejä, joista kukaan ei ikinä kuulekaan.

Tilaston mukaan indiepelien mediaanimyynnit ovat vuoden aikana laskeneet 5400 kappaleesta (huhtikuu 2015) 2800:aan (huhtikuu 2016). Karuja lukuja.

Lähde: Steam Spy

Lisää aiheesta

Miten pelit myyvät Steam-palvelussa? Yllättävän huonosti!

Steamin myynnit tuplaantuivat – jo seitsemättä vuotta putkeen

Vuoden 2015 myydyin Steam-peli on…