Uusimmat

Pikmin 3 tuplasi Wii U:n myynnit Japanissa

13.08.2013 20:00 Miikka Lehtonen

Syitä Wii U:n suoraan sanoen surkeille myynneille on arvuuteltu kissojen ja koirien kanssa. Oma arvaukseni oli aina se, että laitteelle ei ole tarpeeksi pelattavaa ja nyt se teoria on osoittautumassa todeksi. Kun pelattavaa tuli, myynnit tuplautuivat.

Japani on perinteisesti ollut Nintendon luvattu maa ja miksipä ei? Onhan kyseessä firman kotimaa, sekä se paikka, jossa suurin osa sen konsolien hyvistä peleistä tehdään. Tämäkään ei ole Wii U:ta auttanut, sillä tämän kesän aikana laite myi nousevan auringon maassa sellaista 5000 kappaleen viikkovauhtia, eli aika pahuksen heikosti.

Samaahan se on toki ollut kaikkialla maailmassa, mutta mistä syystä? Jokaisella on omat teoriansa. Jonkun mielestä Wii U ei laitteena kiinnosta, toisten mielestä kaikki odottelevat jo next geniä. Ehkä näissäkin on pointtinsa, mutta itse Wii U:n heikkona hetkenäni ostaneena toteaisin, että suurin ongelma on pelattavan puute. ZombiU:n ja New Super Mario Bros U:n jälkeen oma laitteeni on pölyttynyt hyllyssä. Viime viikkoon asti. Silloin kun ilmestyi Pikmin 3.

En selvästikään ole ainoa Pikminiin hurahtanut, sillä sen ilmestymisen myötä Wii U:n myynnit yli kaksinkertaistuivat Japanissa. Tarkastellaanpa Wii U:n myyntejä neljänä viikkona ennen Pikminiä:

  • Viikko -4: 5983
  • Viikko -3: 5329
  • Viikko -2: 7060
  • Viikko -1: 8251

Selvää nousutrendiä havaittavissa. Olisiko kansa jo odotellut Pikminiä positiivisten arvostelujen myötä? Ehkä, sillä Pikmin 3:n jälkeen…

  • 1. viikko: 22,199
  • 2. viikko: 14,280
  • 3. viikko: 11,373
  • 4. viikko: 10,038

Eihän näilläkään myynneillä nyt ihan paratiisisaarta vielä osteta, mutta kun myynnit miltei kolminkertaistuvat edellisviikosta ja yli nelinkertaistuvat normaalitasosta yhden hyvän pelin myötä, sanoma on aika selvä: Wii U -pelaajat, niin laitteen omistavat kuin potentiaaliset, kaipaavat pelejä. Miten olisi, Nintendo?

Niin — ja itse peli? Pahuksen hyvä. Arvostelua tulossa aivan näinä päivinä.

Lähde: PlayerEssense