UUSIMMAT

Pikselinkoluamishelvetti on erilainen psykologinen thrilleri –ajaa pelaajansa liki hulluksi

06.11.2013 12:00 | Jukka O. Kauppinen

Pekka Leinonen tykkää seikkailupeleistä, joten herra tarttui mielihyvin tarjottuun Montague’s Mount –kauhuseikkailuun. Melkoisen kauhea seikkailu siitä tulikin. Sellainen, joka aiheuttaa kirjaimellisesti fyysistä päänsärkyä.

Alun hienoutta kestää maksimissaan kymmenen minuuttia. Yrität epätoivoisesti etsiä keppiä, josta voisi saada tukea. Näkö ja fysiikka heittävät kuin sunnuntaiaamuna grillijonosta palatessa. Menee noin kolme minuuttia kun tajuaa, että nuo turhat tehosteet on jo nähty. Nyt ne lähinnä ottavat silmiin. Voisiko nämä laittaa pois päältä? Vastaus on: et voi. Puolen tunnin klenkkaamisen jälkeen pitkin lyhyttä rantaa olin jo vakuuttunut, että tämä arvosteluversio on rikki, ei tästä pääse eteenpäin.

Sitten lopulta sattumalta kursoriin osuu valintakohta: otapa tästä. Tuo yksi kohta suurella ruudulla on se mitä tarvitset. Tässä vaiheessa tuntui, että kohta päässä repeää jokin suoni.  Oli pakko pitää pitempi tauko. Jos pelaatte, niin ennen aloittamista laittakaa alkuvalikosta päälle object highlight. Säästää hermoja hieman muttei tarpeeksi.

Taukovalikosta ei löydy kuin jatka ja lopeta. Sen sietäisi muuten, mutta peli ei anna tallentaa vapaasti, vaan tallennus tapahtuu automaattisesti tiettyjen ongelmien ratkaisun jälkeen. Huono ratkaisu, sillä jos ei aio saada silmiä raastavaa päänsärkyä, täytyy pelata hyvin lyhyissä osissa.

Lue koko arvostelu: Montague’s Mount (PC)

Lisää aiheesta

Knock-Knock (Linux, Mac, PC)

Memoria (Mac, PC)

Realms of Arkania: Blade of Destiny (PC)