UUSIMMAT

Pilleri pulloon ja piikki pyllyyn – Miikka rupesi Big Pharman lääkeparoniksi, lue arvostelu

19.09.2015 20:00 Jukka O. Kauppinen

Miikka Lehtonen tykkää, kun lääkitys on kohdallaan. Mikäs sen hienompaa kuin viritellä juuri itselleen sopivat täsmälääkkeet joka tarpeeseen? Big Pharmassa se onnistuu!

Big Pharma on kepeä, mutta samalla syvällinen bisnessimulaatio. Pelaajan vastuulla ei ole niinkään nysvätä liikevaihtojen ja markkinointikäppyröiden kanssa, vaan huolehtia siitä lääkefirman käytännöllisemmästä puolesta. Vertauskuvallisen putken yhdessä päässä on vino pino erilaisia kasveja ja eläimiä, toisessa päässä taas mielellään mahdollisimman tuottavia lääkkeitä. Väliin mahtuu kamalasti tekemistä, josta suurin osa on vieläpä sangen viihdyttävää.

Käytännössä homma toimii näin: pelistä löytyy vino pino erilaisia raaka-aineita, joista jokaisella on omat vaikutuksensa. Yksinkertaisimmilla aineilla hommat ovat simppeleitä: tietyllä vahvuusalueella tästä puskasta saatu uute parantaa päänsärkyjä, mutta tietyllä vahvuusalueella sivuvaikutuksena esiintyy huimausta. Pelaajan tehtävänä on rakentaa tuotantoketjuja, joissa kasvit jalostetaan vahvuuksia nostelemalla ja laskemalla, olomuotoa muuttamalla ja muuten prosessoimalla sellaiseen muotoon, että niistä saadaan mahdollisimman hyviä lääkkeitä, eli suurta tehoa ja pieniä sivuvaikutuksia.

Lue koko arvostelu: Big Pharma (Linux, Mac, PC)

Big_Pharma_arv_0uut2

Lisää aiheesta

Card Hunter (Mac, PC)

Colonial Conquest (PC)

Guild of Dungeoneering (Mac, PC)

Kerbal Space Program (PC, Mac, Linux)

Prison Architect (Linux, Mac, PC)

The Masterplan (Linux, Mac, PC)