UUSIMMAT

Pingviiniorjien joukkotuhoa estämässä: arvostelussa Disgaea 4

16.05.2012 18:00 | Jukka O. Kauppinen

Tero Lehtiniemi otti jrpg:n käteen ja suuntasi seikkailemaan. Ja toisin kuin yleensä, tällä kertaa Tero ei aloittanut mitään isoa joukkotuhoa vaan päinvastoin… Disgaea 4:ssä näet pingviiniorjille on käymässä huonosti.

Pelisarjan kolme ensimmäistä osaa ovat sivunneet kaiken muun ohessa demonien keskinäistä politiikkaa lähinnä ohimennen, mutta sarjan neljäs osa A Promise Unforgotten keskittyy puhtaasti alamaailmaan politiittiseen kähmintään. Humoristisin maustein, totta kai.

Pelin päähenkilö on Valvatorez, aikoinaan huiman voimakas ja pelottava demoniherra, joka kauniille naiselle tekemänsä lupauksen vuoksi on tätä nykyä asemaansa nähden melko ala-arvoisissa tehtävissä. Hänen tehtävänsä on kouluttaa Prinnyjä, noita syntisistä ihmisistä alamaailmassa syntyviä pingviiniotuksia, ja koulia näistä ahkeria orjia.

Kun paikallinen poliittinen elin päättää pingviiniorjien joukkotuhosta, Valvatorezin velvollisuudentunto herää. Tuoreimmalle Prinny-kurssille annetun sardiinipalkintolupauksen lunastaminen karkaa niin sanotusti lapasesta, ja pian ollaankin matkalla kohti alamaailman keskustaa tarkoituksena syöstä korruptoitunut hallitus vallasta. Luonnollisesti matka ei suju ihan niin kuin elokuvissa.

Lue koko arvostelu:Disgaea 4: A Promise Unforgotten (PS3)

Lue myös

Civilization V: Gods & Kings -ennakko (PC, Mac)

Pandora’s Tower (Wii)

Silent Hill: Downpour (PS3, Xbox 360)

Sniper Elite V2 (PC, PS3, Xbox 360)

Warp (PC, PS3, Xbox 360)