Uusimmat

Pitkän linjan pelitoimittaja ryhtyi tekemään pelidokumentteja

13.09.2016 19:00 Miikka Lehtonen

Laadukkaan pelijournalismin ystävät, huomio: nyt on tapahtumassa jotain, mihin kannattaa kiinnittää huomiota. A-luokan pelitoimittajana mainetta niittänyt Danny O’Dwyer on perustamassa vähän erilaista pelisaittia yhteisön tuella.

Siltä varalta, että Danny O’Dwyer ei ole tuttu nimi, olet jäänyt paitsi paljosta. Gamespot-saitilla useamman vuoden työskennellyt O’Dwyer on tullut tunnetuksi erityisesti pitemmistä videoistaan, joissa mies pohtii milloin mitäkin kiinnostavia pelialan kysymyksiä. Domessakin taidettiin aikanaan uutisoida muun muassa miehen videosta, jossa hän pohti, miksi GTA V tuntui niin erilaiselta kokemukselta vain sen avulla, että kamerakulma vaihtui olan takaa first personiksi.

O’Dwyer jätti äskettäin GameSpotin ja ryhtyi freelanceriksi. Hän haluaa tehdä uudenlaista pelijournalismia, eli käytännössä lyhyitä dokumenttielokuvia peleistä, niiden tekijöistä ja niihin liittyvistä ilmiöistä. O’Dwyer namedroppaa esikuvana muun muassa ESPN-kanavan erinomaiset 30 for 30 -dokumentit, joissa keskitytään aina tiiviisti, kattavasti ja syvällisesti johonkin kiinnostavaan, vaikkakin sitten pieneen ilmiöön. Suosittelen muuten niitäkin, vaikka urheilu ei kiinnostaisikaan.

O’Dwyer haluaa rahoittaa hommansa Patreonin avulla. Viiden taalan kuukausiavustuksella pääsee katselemaan kaikkea miehen tekemää, mikä ei ole ollenkaan paha hinta, jos työn jälki pysyy yhtä kovana kuin tähänkin asti. Annetaan miehen itsensä kertoa lisää.

Ja tässä vähän maistiaisia aiemmasta tuotannosta.

Lisätietoja: noclip Patreonissa