UUSIMMAT

Planescape Tormentin jatko-osa keräsi Kickstarter-rahansa iltapäivässä

07.03.2013 10:00 Miikka Lehtonen

Planescape: Torment ei juuri esittelyä kaipaa. Legendaarinen AD&D-roolipeli tarjosi tarinankerrontaa sellaisella tasolla, ettei sille ole juuri verrokkeja sittemmin löytynyt. Ja siitä lähtien on sitten toivottu hartaasti jatko-osaa. Ja nyt sellainen on tulossa.

Ei toki samalla nimellä, sillä Planescape on osa AD&D-lisenssiä ja Wizards of the Coast vaalii sitä haukkaemon lailla. Niinpä kyseessä onkin henkinen jatko-osa: pelimaailma on vaihtunut, samaten kuin toki myös hahmot, mutta meininki on yhä samanlainen. Kehityksestä vastaa Brian Fargon inXile-firma, joka työstää samaan aikaan myös jatko-osaa legendaariselle Wastelandille. Fargon ohella kehitystiimiin on lipsahtanut useita Planescape-veteraaneja, myös alkuperäisen pelin musiikit säveltänyt Mark Morgan.

Mutta tämä kaikki tavallaan tiedettiin jo aiemmin, sillä Fargo oli mainostanut pitkään ja huolella suunnitelmiaan. Ja eilen ne sitten konkretisoituivat: Kickstarter-keräys aukesi päivällä 900 000 taalan tavoite mielessään ja rahat olivat kasassa jo illan aikana. Ja nyt painetaan jo hana auki eteenpäin.

Oli sangen mukavaa, että tarina sai näin iloisen lopun, sillä peliväen ennakkovastaanotto oli yllättävänkin penseä. Yleisen mielipiteen mukaan inXile on tunkemassa kuokkaansa liian moneen peltoon, sillä Wastelandkin on vielä kesken. Tätä väkeä voin lohdutella toteamalla, että tällainen on paitsi täysin normaalia, myös elinehto pienemmille tiimeille. Wasteland II on jo siinä vaiheessa, että monet pelisuunnittelijat ja koodarit ovat virattomia. Silti inXile maksaa heille palkkaa, joten tietenkin tarvittiin uusi projekti, jota tiimi voisi siirtyä työstämään loppuporukan viimeistellessä Wastelandia. Ja tässä se sitten on.

Yksityiskohdat tiivistettynä:

  • Torment is a single-player, isometric role-playing game.
  • You will play a single, specific character, though you will encounter optional NPC companions you may choose to include in your party.
  • The story-driven game will have a rich dialogue system and approach similar to that of Planescape: Torment.
  • The game will be developed in the Unity engine for PC (Windows), Mac, and Linux platforms.
  • The game will be available in English, French, German, Italian, Polish, Russian, Spanish.
  • The game will be distributed DRM-free. (You’ll be able to get it from Steam, and other DRM-free download options will be made available.)

 

Ja lisätietoja — runsaasti sellaisia — Kickstarter-sivustolla. Mukaan vaan, jos vielä ehtii!

Lisätietoja:Kickstarter

Lisää aiheesta

Planescape: Torment -roolipelin tekijä harkitsee Kickstarteria