Planet of Lana on uusi seikkailupeli, jossa tarvitaan älliä lihasten sijaan

07.02.2023 22:43 Muropaketin toimitus

Steamin juuri käynnistyneessä Steam Next Festissä on tarjolla satoja pelidemoja, kuten esimerkiksi Planet of Lana.

Ruotsalaisen Wishfully-studion Planet of Lana on käsin piirretty seikkailu, jossa Lana yrittää selviytyä vaarallisella planeetalla. Planeetan harmonia on vaarassa tuhoutua, sillä sille on tippunut taivaalta aggressiivisia koneita, jotka haluavat tuhota kaiken elollisen – Lana mukaan luettuna.

Lana joutuu kissamaisen kumppaninsa kanssa luovimaan monissa uhkaavissa tilanteissa, joissa pärjää nopeiden refleksien ja nokkeluuden avulla. Sivulta kuvattu peli tuo mieleen scifi-seikkailu Somervillen ja tietyllä tapaa myös pelit Limbo ja Inside.

“Planet of Lana on elokuvamainen puzzle-seikkailu, jossa ryhdytään 11-vuotiaaksi Lanaksi, jonka päämääränä on siskonsa ja muiden kalastajakylän asukkaiden pelastaminen. Lana tapaa pelin alussa pörröisen eläimen, jonka kanssa hän lähtee kohti tuntematonta seikkailua. Otukselle voi antaa erilaisia komentoja, joiden avulla voi hypätä puzzlein kimppuun”, studion yksi perustajista ja toimitusjohtaja Adam Stjärnlus on tiivistänyt esitellessään peliä valitulle toimittajajoukolle.

Stjärnlus lisäsi, kuinka paljon hän pitää pelin musiikista, jonka teki japanilais-amerikkalainen säveltäjä ja kapellimestari Takeshi Furukawa.

Planet of Lana tulee saataville kesään mennessä, ja sen ilmainen kokeilu on ladattavissa Steamistä.

LUE MYÖS: Ensituntumat | Under The Waves on hurmaava retrofuturistinen seikkailu meren syvyyksissä