PlayerUnknown’s Battlegrounds tienasi kahdeksassa kuukaudessa yli 700 miljoonaa dollaria

31.01.2018 17:19 | Muropaketin toimitus

Poskettoman suosittu PlayerUnknown’s Battlegrounds toi tekijöilleen viime vuonna kahdeksan kuukauden aikana 712 miljoonaa dollaria. Peli dominoi pc-pelimarkkinoita.

PlayerUnknown’s Battlegrounds, eli tuttavallisemmin PUBG, on eräs kaikkien aikojen suosituimmista pc-peleistä. Sitä on pelattu Steamissa samaan aikaan ennätyksellisen paljon, ja peliä on tähän mennessä myyty noin 30 miljoonaa kopiota.

Analyytikkofirma SuperData on julkaissut viime vuotta koskevan raporttinsa josta käy ilmi, kuinka paljon vuonna 2017 kulutettiin rahaa esimerkiksi mobiilipeleihin ja ilmaispeleihin. Siinä tutkittiin lisäksi PUBG:n suosiota.

PlayerUnknown’s Battlegroundsin 30 miljoonaa myytyä kopiota on rahassa mitattuna mojovat 712 miljoonaa dollaria. Peli tienasi tekijöilleen 332 miljoonaa dollaria enemmän kuin sen lähin kilpailija Overwatch. PUBG oli selvästi suositumpi kuin Counter-Strike: Global Offensive.

PUBG dominoi pc-pelimarkkinoita niin roimasti, että se vei jopa 12 prosenttia kaikesta alustalle käytetystä rahasta. Vaikka moninpelit ovat tällä hetkellä kovinta huutoa, löytyy viime vuoden kymmenen myydyimmän pelin listalta myös yksinpeli. Divinity: Original Sin 2 oli viime vuoden yhdeksänneksi myydyin peli. Se tuotti 85 miljoonaa dollaria.