Playground Challenge etsii uusia suomalaisia huippupelejä

12.07.2013 14:00 | Juho Anttila

Vaikka digitaaliset levityskanavat ovatkin haastaneet perinteisen kehittäjä-julkaisijamallin, on myös muuttuneessa markkinaympäristössä tilausta pelintekijöitä tukeville julkaisijoille. Toisen sukupolven mobiilijulkaisijaksi itseään tituleeraava Playground on uusi peluri tällä kentällä.

Japanilaisen julkaisijan, MTI:n kanssa yhteistyössä toimiva julkaisija operoi Marseillesista ja Amsterdamista käsin. Playground on laajentamassa toimintaansa myös Suomeen ja tätä juhlistaakseen yritys heittää nyt haasteen suomalaisille mobiilipelikehittäjille.

Yrityksen Suomen toimintojen johtaja Markus Råmark kertoi Illusion-pelikehitysseminaarin yhteydessä Joensuussa Playground Challenge -nimellä kulkevasta haasteesta. Kyseinen haaste on avoinna Suomeen rekisteröidyille peliyrityksille ja osallistumisaikaa riittää syyskuun ensimmäiseen päivään saakka. Tarkoituksena on löytää uusia, tuoreita ja innovatiivisia peli-ideoita.

Haasteeseen voi vastata Playgroundin kotisivulla löytyvän lomakkeen kautta. Lomakkeelle kuvataan paitsi peli-idea, myös sellaisia menestyksen kannalta oleellisia asioita kuten suunniteltu kohderyhmä ja bisnesmalli. Pelkkä maailman paras peli-idea ei siis riitä, vaan tarvitaan myös ajatuksia siitä, kuinka idea saadaan tuottamaan rahaa.

Playgroundin suomalaisista työntekijöistä ja muista pelialan ammattilaisista koostuva jury valitsee parhaat peli-ideat, jotka palkitaan julkaisusopimuksella. Playground lupaa voittajlle vähintään 50 000 euroa kehitys- ja markkinointirahaa, globaalin levityskanavan, testauspalveluita sekä asiantuntija-apua pelin ja bisnesmallin kehittämiseen.

Playground Challenge on toki vain ensimmäinen askel Playgroundin suunnitelmissa. Markus Råmarkin mukaan julkaisija tavoittelee määrän sijaan laatua. Tavoitteena on julkaista vuosittain vain 10-15 peliä, joista merkittävä osa tulee olemaan suomalaista tuotantoa. Pienehkö julkaisumäärä takaa sen, että jokaiseen peliin voidaan panostaa kunnolla.

Lähde: Playground kotisivu

Lisää aiheesta

Ari Pulkkinen perustaa pelimusiikkia julkaisevan levy-yhtiön

Illusion-peliseminaari käynnistyy Joensuussa

Peli- ja pelimusiikkiteollisuuden ammattilaiset kohtaavat Joensuussa

Muropaketin uusimmat