Uusimmat

PlayStation 3 Eurooppaan vasta maaliskuussa

06.09.2006 11:35 Miikka Lehtonen

Eurooppalaisilla pelaajilla ei ole aihetta hymyynHartaasti odotettu ja hiljalleen kasvavissa vastatuulissa seilaava PlayStation 3 -konsoli koki tänään Euroopassa uuden vastoinkäymisen, kun Sony ilmoitti viivästävänsä konsolin julkaisua ensi vuoteen.

Jo aiemmin nettiin vuotaneiden tietojen perusteella firmalla oli vaikeuksia valmistaa tarpeeksi BluRay-aseman vaatimia sinisiä laser-diodeja ja huhujen mukaan Euroopan toimitusten leikkaukset olivat suunnitelmissa. Tänään PlayStationin eurooppalaisille sivuille ilmestyneen uutisen mukaan toimitukset leikattiin saman tien nollaan, sillä PlayStation 3 ilmestyy Euroopassa vasta maaliskuussa 2007.

Sony itse siteeraa syinä diodiongelmien ohella EU:n useiden kielialueiden aiheuttamia vaikeuksia, mikä kuulostaa vähintään oudolta. Tuskin ohjekirjojen kirjoittamiseen tarvitaan tässä vaiheessa neljää ylimääräistä kuukautta? Totuus on, että Sonyn kahden miljoonan konsolin tavoite vuoden loppuun mennessä oli yksinkertaisesti turhan kunnianhimoinen ja perinteiden mukaisesti eurooppalaiset pelaajat saavat maksaa muiden huvista.

Lisävahvistusta tälle linjalle antavat Sony-kiho Ken Kutaragin kommentit, joiden mukaan Amerikan ensimmäinen toimituserä sisältää vaivaiset 400,000 konsolia Japanin saadessa vain 100,000 yksikköä. Nähtäväksi jää, miten nopeasti toimitukset piristyvät ja montako konsolia Eurooppaan maaliskuussakaan liikenee.

Asiassa saattaa piillä valoisakin puoli, sillä viimeaikaisten konsolien ensimmäiset sukupolvet ovat olleet täynnä bugeja ja laitevirheitä. Kenties pahimmat näistä saadaan korjattua EU-julkaisuun mennessä ja turhauttavan takuurumban sijaan pääsemme käpistelemään toimivia konsoleita. Samalla myös monet julkaisupäivästä ”julkaisuikkunaan” siirtyneet pelit ehtinevät valmiiksi, joten koneen vihdoin ilmestyessä pelattavaakin luulisi löytyvän.

Uutinen tulee varmasti iloisena yllätyksenä Microsoftille ja Nintendolle, jotka molemmat valmistautuvat myös Euroopassa vahvaan joulukauteen. Nintendon Wii-konsoli on herättänyt runsaasti mielenkiintoa maailmanlaajuisesti ja Microsoftin loppuvuosi puolestaan sisältää vihdoin mielenkiintoisia pelejä pitkään jatkuneen hiljaiselon jälkeen. Missattu joulukauden myynti voi osoittautua Sonylle vielä pahaksi menetykseksi.