Uusimmat

PlayStation 3 päivittyy heti perjantaina

19.03.2007 15:34 Miikka Lehtonen

Perjantai ja PlayStation 3:n eurojulkaisu ovat pian täällä. Laite on tällä kertaa firmwareltaan vanhentunut jo ennen kuin sen on kantanut kotiin, sillä Sony on ilmoittanut julkaisevansa kauan odotetun 1.60-päivityksensä perjantaina.

Päivitys kannattaa myös asentaa, sillä Sonyn japanilaisten sivujen mukaan se lisää koneeseen muutamia kauan kaivattuja ominaisuuksia, kuten mahdollisuuden ladata PlayStation Networkin kamaa taustalla. Ominaisuuden mainostetaan tosin olevan ”rajoitettu”, joten vasta perjantai näyttänee, minkä kaikkien sovellusten taustalla latailu onnistuu.

Myös paljon puhuttu ominaisuus käyttää PSP:tä PS3-näyttönä kuuluu päivitykseen. Käytännössä tämä mahdollistaa esimerkiksi elokuvien katselun PlayStation 3:n kiintolevyltä toisessa huoneessa. Jokainen keksiköön itse tälle sovelluksia.

Samalla konsoliin lisätään myös Folding@Home-pääteohjelma. Stanfordin yliopiston verkkoprojekti antaa kotikäyttäjien pyörittää koneellaan ohjelmaa, joka kommunikoi keskustietokoneen kanssa ja simuloi proteiiniketjujen taitoksia. Tätä kautta etsitään parannusta syövän ja Alzheimerin kaltaisiin tauteihin.

Kyseessä on vähintään mielenkiintoinen ja hatunnoston arvoinen lisäys, joka on jo nyt saanut Stanfordin taholta kiitosta – Cell-prosessori on nimittäin reilusti tehokkaampi kuin valtaosa projektiin kiinnitetyistä kotimikroista.

Europelaajia kiinnostanee silti eniten päivityksen vaikutus PlayStation 2 -yhteensopivuuteen. Viime viikolla nettiin levinneiden raporttien mukaan paketista löytyvä 1.50-firmware ei pyöritä moniakaan pelejä, joten toivot paranevan yhteensopivuuden tiimoilta ovat monien mielissä ensimmäisenä.

Aiotko ostaa PlayStation 3:n?

Katso tilanne vastaamatta