UUSIMMAT

PlayStation 3 tukee taas Linuxia

04.05.2011 16:20 | Jukka O. Kauppinen

Sonyn viimevuotinen päätös poistaa Other OS -tuki – eli siis käytännössä tuki Linux-käyttöjärjestelmälle – oli kiistelty veto, joka aiheutti paljon negatiivista huomiota ja suoraan sanoen yllytti PlayStation-hakkerit korkkaamana konsolin suojaukset. Jotta loukkaus olisi täydellinen, hakkeripiirit ovat nyt tehneet konsoliin Linux-käyttöjärjestelmän käyttämisen mahdollistavan päivityksen.

Hakkerien luoma OtherOS++ -päivitys on lisäksi paljon alkuperäistä PS3:n Other OS -järjestelmää monipuolisempi, sillä se kiertää Sonyn alkuperäiset rajoitukset. OtherOS++:n tehnyt hakkeri työstää myös PS3:lle sovellettua Linux 2.6 Kerneliin pohjautuvaa käyttöjärjestelmää. Yhdessä näillä voidaan käyttää PS3:sta paljon monipuolisemmin ja syvällisemmin kuin mitä Sony alkujaan mahdollisti omalla Linux-tuellaan, jonka toiminnallisuutta oli rajoitettu ankarasti.

Lisää aiheesta

Kuluttajalautakunta tuomitsi Sonyn PS3:n Linux-tuen poistamisesta

Sony oikeuteen Amerikassa PS3:n Linux-hässäkästä

Sony ei lämpene Linux-tuen poistosta raivostuneiden vaateille

PlayStation 3:n Linuxin poisto saattaa rikkoa EU-direktiiviä – Kuluttajavirasto tutkii

PS3 menettää Linuxin

Keskustelu

hakkerit on alkaneet kyykyttämään sonyä oikein kunnolla. Hahaahaa

3. Otan mielummin kyllä aivan jotain muuta hyvityksenä kuin itselle TÄYSIN turhan linux tuen. Vuoden ilmaiset leffavuokraukset tai oikeasti oleellisia pelejä pari kolme :)

Vihdoinkin..

@2:

Ei saa jos ei loggaa sinne. PSN nyt ei muutenkaan kiinnosta paskaakaan, mutta halpa servu houkuttelee kyllä.

Sony kyllä poistaa tuon tuen aika nopeasti.
Ja hyvä, että poistaa, koska linux ps:llä edistää hakkerointia ja piratismia.

Itsehän kerkesin jo luulla että Sony olisi palauttamassa Linuxia hyvitykseksi, joka ei mielestäni olisi yhtään huono veto käyttäjien lepuuttamiseksi.

ei mene mutta saat bannit PSN:stä. (jos se nyt joskus tulee taas toimintaan)

Hieno juttu, että tälläinen on tehty. Ei kai takuu mene jos tämän ottaa käyttöön? Ottaakohan USA:n lentovoimat tämän sitten käyttöön:D

Muropaketin uusimmat