UUSIMMAT

PlayStation 3:n murtanut GeoHot Suuren Saatanan palvelukseen

29.06.2011 11:00 | Tero Lehtiniemi

George ”GeoHot” Hotz (lempinimi vissiin oma keksimä) on tullut suurelle maailmalle tunnetuksi PlayStation 3:n suojauksen murtaneena hakkerina. Miehen tempaus tosin oli vasta alkusoittoa Sonyä piinanneille ongelmille, ja monille kaappikommunisteillekin PlayStation Networkiin kohdistunut murto oli jo liikaa, vaikka nettihippien sijasta suurin syypää olikin Sonyn ns. MikkiHiiri-metodilla toteutettu tietoturva. Oli miten oli, koko hässäkän kantaisänä toimineen GeoHotin pahuuden on nyt valjastettu niiden käytön parhaiten taitavan, eli Suuren Saatanan palvelukseen.

Kyseessä ei SDF:n onneksi ole kuitenkaan Sony, vaan iki-ihana Facebook. Asia on siinä mielessä varma, että Facebookin edustajat ovat vahvistaneet tiedon. Missä roolissa Hotz tarkalleen yhtiössä toimii, ei ole tiedossa, mutta Giant Bombin arvailujen mukaan kyseessä saattaisi olla mobiilidivisioona, erityisesti sen iPad-sovellus. Tämä olisikin loogista, sillä Hotzin aikaisempaan meriittilistaan lukeutuu muun muassa iPhonien niin sanottu jailbreakkaus.

Tarinan lopputuloksesta voidaan olla montaa eri mieltä. Hotzin tyyppisillä hakkeristarboilla on yleensä kaksi määränpäätä: pahan suuryhtiön palvelukseen tai tiilenpäitä lukemaan. Pidemmällä tähtäimellä tarinan päättyminen tällä tavoin voi olla kaikille parempi asia, sillä nyt Hotz pääsee käyttämään taitojaan oikeasti hyödyllisiin ja hyviin asioihin, esimerkiksi Applen kiusaamiseen.

Joka tapauksessa, onnea GeoHotille uudesta työpaikasta, ja toivottavasti myös kampauksesta.

Lähde: Giant Bomb

Lue myös

LulzSec-hakkeri sai bännit Internetistä

Peter, olisit jo hiljaa, pliis

Hyvä peli syntyy… Ylitöistä, tuskasta ja vihasta

Alice: Madness Returns (PC, PS3, Xbox 360)