Uusimmat

PlayStation 4 – hurmosta ja pikkuvikoja – pelaajien ensikokemuksia

30.11.2013 16:00 Teemu Viemerö

PlayStation 4 on vihdoinkin julkaistu ja ihmiset ovat ehtineet hetken nauttia uunituoreesta konsolista. Ja foorumilla keskustelu PS4:n hankkimisesta ja kokemuksista tietenkin syttyi täyteen vauhtiin. Ihmiset kehuvat huimasti kehittynyttä konsolia, joka jättää edeltäjänsä kauas jälkeensä. Vaikka konsoli viehättää ja saa pelaajilta paljon kehuja, on moni myös havainnut huonojakin puolia.

”Ohjain on aivan loistava, mieletön parannus edelliseen. Istuu hyvin käteen ja tuntuu laadukkaalta (jämäkkä, ei nitise ja natise). Triggerit sekä tatit ovat muunneltu parempaan niinkuin monesti täällä sanottu. Sanotaan vielä sekin että itse en huomaa omassa televisiossa ohjaimen valoa ollenkaan. Konsolia käyttäessä ensimmäisenä huomasin UI nopeuden ja sulavuuden. Ostin uusimman Assassin’s Creedin ja Battlefieldin PSNstä. Molemmat (+ Resogun ja Contrast) latautui paljon nopeammin mitä olin PS3 aikoihin tottunut sekä taustalataus/asennus helpottaa elämää huomattavasti. Viimeksi kun olen PSN käyttänyt oli latausajat paljon hitaammat vaikka 100 megan yhteys onkin, nyt ilmeisesti parannettu,” Janamppa kehuu.

”Kyllä nyt on serverit solmussa kun yritin Killzonea ostaa ja ei onnistu millään. Nyt ei pääse edes kirjautumaan PSN tiliin sisälle. Päivällä toimi vielä hyvin,” rekoi kommentoi.

”Oks muilla ongelmia psn verkon sisäänkirjautumisessa ps4 psn:ään? Tulee vaan palvelimen kanssa kommunikoitaessa tapahtui virhe. Tai sitten se palautuu uudestaan takas kirjautumisruutuun. Sama virhe tulee kun jos painaa sitä unohtuiko salasana. Kuitenkin verkkoyhteys näyttäisi toimivan ja latas ton 1.51 päivityksen ilman mitään ongelmia. Mysteeri. Oiskohan jotenkin ruuhkautunut toi psn vai mistäköhän tässä on kyse,” stranger150 ihmettelee.

”Nyt on tullut testattua Resogunia ja Need for Speed: Rivalsia. Olen positiivisesti yllättynyt konsolin nopeudesta ja grafiikoista. Resogun herätti ensimmäisen ”wow”-elämyksen ja NFS näyttää myös hemmetin hyvältä. Kyllä se 1080p ja hyvä ruudunpäivitys tekevät huomattavan eron edelliseen sukupolveen. Ja Dual Shock 4 on helkkarin hyvä padi – jos nyt vielä lähitulevaisuudessa pääsisi FPS -pelejä testailemaan, niin voisi tosissaan miettiä, onko tässä nyt tähän mennessä markkinoiden paras ohjain. Viime sukupolven ykköstitteliä piti Xbox 360:n ohjain (ja vieläpä varsin helposti), mutta PS4 on ensimmäinen todellinen kilpailija,” ArkkiRinkeli hehkuttaa.

”Ilmaispeleistä itseä ei oikee napannu ku tuo War Thunder. Ainut vaa että en osu keneekään ku tää konsoli pelaaminen ollu aika vähäistä. Tosin ihan hienot grafiikat peleissä on jopa tykiltä,” Tpa84 kommentoi.

”Jaahas, ekat testailut viimeyönä vedetty. Killzone ja resogun. Killzone kyllä oli osittain huikeeta katseltavaa ja sitä vaan jäi välillä tuijottelemaan skarppeja tekstuureja vaikka vihut vaan kävi päälle. Huikeeta tosiaan, mutta ei tämä laite kyllä mikään hiljainen ole. Vaakatasossa ja killzonea pelatessa välillä kyllä tuuletin? Vai levyasema huusi oikein kunnolla. PS3 slim aikas hiljainen tähän verrattuna. Miten muiden koneet? Toki yöllä ja äänet aikas hiljaisella muun perheen takia joutui pelaamaan niin väkisinkin puski se melu korviin,” Hyrde tilittää konsolin melusta.

”Täytyy sanoa, että arvostan PS4:ssa erityisesti sen nopeutta. Käyttis toimii erittäin liukkaasti ja pelaamaan pääsee älyttömän paljon nopeammin kuin PS3:lla. Kaikki toimii kuin pikakelauksella kun vertaa PS3:seen,” tagman kertoo.

”Ohjain on parantunut huikeasti. Olen kyllä aina pitänyt pleikkarin ohjaimista, mutta onhan tämä nyt ylivertaisesti parempi, jämäkämpi ja paremmin käteen sopiva. Store toimii, vaikka pahoin pelkäsin että kyykkää kokonaan, sai jo latailtua mm resogunin. Ohjaimessa oleva kaiutin on mielestäni hyvä, vaikka sen joku lyttyyn täällä haukkuikin (tosin kokemusta siitä vasta resogunin kanssa). Valikot yms. toimii loogisesti ja jouhevasti. Ei tämä julkaisu itelle ainakaan jätä juuri toivomisen varaan, ehkä pelivalikoima olisi saanut olla laajempi, mutta toisaalta ihan ymmärrettävää näinkin,” Tommi_82 kommentoi.

”Pikaisesti tuli testattua. Aika huonosti tuntui tunnistavan komentoja vaikka mielestäni hyvin englantia äännänkin. Komentojakaan ei ole kovin montaa erilaista, taisi olla vain ”Playstation” + Start *peli*, Power, Take screenshot ja Log out. Huono tunnistaminen saattoi myös johtua tuosta aivan susipaskasta mukana tulleesta mikistä. Ehkä PS kamera kuulee paremmin,” zide arvioi.

”Oma konsoli oli ainakin pystyasennossa todella äänekäs, tuuletin huusi. Käänsin vaakatasoon, niin vähän rauhoittui. Vertailuksi mun vanha Fat PS3 ei pidä paljon mitään ääntä. Käyttöönotto sujui vaivattomasti. Muutamia kyselyitä ja päivityksen lataus, joka sujui nopeasti. Käyttöliittymän kanssa on heti sujut, varsinkin jos on PS3:a käyttänyt. Store toimii paljon jouhevammin kuin PS3:n kikkare. Koen kyllä selainversion edelleen kätevämmäksi. Vita tuli myös yhdistettyä ja vähän Resogunia sillä pelattua. Toimi todella hyvin. Lisäksi jos konsoli on lepotilassa, voi sen käynnistää Vitan kautta ja täten Vitalla pelata. Ohjain on kyllä todella hyvä. Sopii hyvin käteen. Pelejä ei tällä hetkellä ole kuin Resogun, Flower ja Contrast. Resogun vaikuttaa todella hyvältä pikkupeliltä,” Zonium kommentoi.

Omistatko sinä PlayStation 4:n? Millaisia kokemuksia sinulla on ollut?

Lisää foorumilla: MuroBBS, Virallinen Playstation 4 -thread (Orbis)

Lisää aiheesta

PlayStation 4 -julkaisupelit testissä 1: Assassin’s Creed IV, Knack ja Warframe

PlayStation 4 -julkaisupelit testissä 2: Call of Duty Ghosts, Contrast, Lego Marvel Super Heroes

PlayStation 4 -julkaisupelit testissä 3: Blacklight Retribution, Killzone: Shadow Fall, Resogun