UUSIMMAT

PlayStation 4 julkaistaan 29. marraskuuta melkein koko Euroopassa (päivitetty)

20.08.2013 22:45 | Juho Anttila

Gamescom-messujen tarjonta ei tänä vuonna ole vielä ollut erityisen tajunnanräjäyttävää, mutta jo nyt on kuultu myös mielenkiintoisiakin uutisia. Sonyn vaisuhkon lehdistötilaisuuden odotetuin uutinen oli konsolin julkaisupäivä. Se myös kuultiin.

Päivitetty 21.8

Pohjoisamerikkalaiset pääsevät uuden pleikkarin kimppuun 15. päivä marraskuuta. Euroopassa konsoli julkaistaan marraskuun 29. päivä. Konsolia ei kuitenkaan ensivaiheessa julkaista kaikissa Euroopan maissa, vaan laite tulee saataville vain 32:ssa maassa, mukaan luettuna Euroopan ulkopuoliset maat.

Tässä vaiheessa voidaankin sitten spekuloida. Jos kaikki postimerkin kokoiset kaupunkivaltiot lasketaan mukaan, riittää pelkästään Euroopassa valtioita selvästi tätä lukua enemmän, itse asiassa lähemmäs 50. Lehdistötilaisuudessa puhuttiin vain kahdesta markkina-alueesta, mutta samaan hengenvetoon todettiin, että jouluun mennessä konsoli on saatavilla yhteensä 32:ssa maassa.

Luku 32 on huomattavasti Microsoftin Xbox One -konsolin ensivaiheen kolmeatoista enemmän, mutta pitääkö luku sisällään myös Euroopan ja Pohjois-Amerikan ulkopuolisen maailman? Jos pitää, mikä on Suomen asema? Aiemmin Sony lupaili jo PlayStation 4:sta Pohjoismaihin heti ensivaiheessa, mutta lasketaanko Suomi edes mukaan Pohjoismaihin ulkoapäin katsoen?

Näihin kysymyksiin saadaan toivottavasti vastaus jo lähitulevaisuudessa, mutta sitä ennen uudesta pleikkarista haaveilevat voivat jännittää hauskan helmitaululeikin parissa. 32 helmeä toiselle laidalle taulua ja sitten vähentämään näitä yksi kerrallaan markkina-alueiden tärkeyttä arvaillen. Yhdysvallat, Australia, Japani, Iso-Britannia ja niin edespäin. Loppuvatko helmet ennen kuin päästään Suomeen saakka, kas siinä kysymys.

Päivitys 21.8 klo 08:00

Kovin pitkään ei onneksi tarvinnut arvailla, sillä Sony ehti myös ilmoittamaan, mitkä 32 maata saavat PlayStation 4:n jo tämän vuoden puolella. Suomalaisten pleikkaristien ei tarvitse enää jännätä, sillä listalta löytyy kaikeksi onneksi myös Suomi. Koko listan löytää esimerkiksi täältä.

Lähde: Forbes

Lisää aiheesta

Sony lupaa: PlayStation 4 ei myöhästy pohjoismaissa

Huhupartio: jokaisen Xbox Onen mukana tulee ”merkittävä” ilmaispeli (päivitetty)

Xbox One siirtyi Suomessa vuoteen 2014