Uusimmat

PlayStation 4 päivittyy – 2.50 tuo lepotilan ja Facebook-haun

12.03.2015 19:00 Jukka O. Kauppinen

PlayStation 4 –konsoliin julkaistaan ”pian” 2.50-firmware-päivitys, jota tuttujen kesken voidaan kutsua ihan Yukimuraksi. Yukimura on täynnä tärkeitä järjestelmäkorjauksia ja uusia ominaisuuksia, joista moni on ihan hyviäkin – ja pari vähän naurettavia.

Tärkein uusi ominaisuus lienee Suspend & Resume,  jolla käyttäjä voi pudottaa konsolinsa lepotilaan pelaamisen aikana. Peliä ei suljeta lepotilassa, vaan pelaamista voi jatkaa samasta kohtaa kun konsolin käynnistää seuraavan kerran.

Toinen kätevä ominaisuus on PSN-käyttäjätileille tehtyjen alatilien päivitysmahdollisuus omiksi, täysimittaisiksi päätileiksi. Alatilejä on voitu tehdä esimerkiksi perheen alaikäisille lapsille, jotka kovin mieluusti käyttäisivät nyt ihan omaakin tiliään, omalla luvallaan, eikä vain iskän valvonnassa.

Remote Play- ja Share Play –toiminnot hoituvat jatkossa täydellä 60 ruudun päivitysnopeudella.

Sarjassamme vähemmän tärkeitä mutta kai näillekin joku käyttöä löytää –uutuuksia ovat Facebook-haku, jolla fesekavereistaan voi etsiä PSN-käyttäjiä, sekä palkintojen yhdistäminen automaattiseen kuvakaappaukseen. Nyt konsoli näet nappaa kuvan aina, kun pelaaja saa uuden pelitrophyn. Oujee.

Konsolipäivitys ilmestyy Sonyn mukaan ”pian.”