Uusimmat

PlayStation 4 päivittyy keskiviikkona

25.03.2015 23:00 Jukka O. Kauppinen

PlayStation 4 –konsolin odotettu 2.50-firmwarepäivitys julkaistaan huomenna keskiviikkona. Yukimuraksi kutsuttu järjestelmäpäivitys täynnä tärkeitä järjestelmäkorjauksia ja uusia ominaisuuksia.

Aiempaa lainataksemme,

Tärkein uusi ominaisuus lienee Suspend & Resume,  jolla käyttäjä voi pudottaa konsolinsa lepotilaan pelaamisen aikana. Peliä ei suljeta lepotilassa, vaan pelaamista voi jatkaa samasta kohtaa kun konsolin käynnistää seuraavan kerran.

Toinen kätevä ominaisuus on PSN-käyttäjätileille tehtyjen alatilien päivitysmahdollisuus omiksi, täysimittaisiksi päätileiksi. Alatilejä on voitu tehdä esimerkiksi perheen alaikäisille lapsille, jotka kovin mieluusti käyttäisivät nyt ihan omaakin tiliään, omalla luvallaan, eikä vain iskän valvonnassa.

Remote Play- ja Share Play –toiminnot hoituvat jatkossa täydellä 60 ruudun päivitysnopeudella.

Muita uutuuksia ovat Facebook-haku, jolla fesekavereistaan voi etsiä PSN-käyttäjiä, sekä palkintojen yhdistäminen automaattiseen kuvakaappaukseen. Nyt konsoli näet nappaa kuvan aina, kun pelaaja saa uuden pelitrophyn.

Konsolin kiintolevydatan voi jatkossa myös varmuuskopioida ulkoiselle USB-kiintolevylle. Kaikkea dataa ei backupata, vaan esimerkiksi pelien asennusdata jää koskematta, mutta kaikkien käyttäjien tiedot, asetukset, kuvakaappaukset ja netistä ladatut päivitykset siirtyvät turvalliseen talteen.

Myös kaverien etsiminen muilla keinoin ja nettiporukoiden kasaaminen helpottuu. Tietoa saamistaan palkinnoista voi jakaa vaivattomammin some-kanaville.

Lisäksi PS Vita ja PlayStation App saavat samalla vastaavat päivitykset. Vitan firmis päivittyy versioon 3.50 ja App versioon 2.50.

Lisätietoja: PS4 System Update 2.50 Available Tomorrow, Features Detailed