Uusimmat

PlayStation 4:llä ei streamailla retropelejä ennen vuotta 2015

02.12.2013 16:00 Miikka Lehtonen

Eräs PlayStation 4:n ennakkoon mielenkiintoisimmista ominaisuuksista oli Sonyn Gaikai-streamausfirman hankinta. Ideanahan on, että vaikka PlayStation 4 ei sisällä lokaalia yhteensopivuutta vanhojen konsolien kanssa, niiden pelejä voisi pelata verkon yli kotoaan käsin.

Idea ei periaatteessa ole uusi, sillä esimerkiksi nyt talousvaikeuksissa olevan OnLive-firman bisnesidea rakentui saman teeman varaan: kotona on vain pieni streamauslaatikko, joka välittää ohjaimen inputit serverille, joka jossain kaukaisuudessa pyörittää peliä. Takaisinpäin tulee sitten videota ja ääntä. Kuten pari vuotta sitten huomasimme, idea toimi ihan kohtalaisesti Suomestakin käsin, joten Sonyn panostuksilla ei olisi mitään syytä sille, miksi vanhempien PlayStationien pelivalikoimat eivät toimisi kivasti verkon yli PlayStation 4:llä.

Paitsi tietenkin siis se, että ominaisuus ei ole vielä valmis. Eikä tule hetkeen olemaankaan. Ennen konsolin ilmestymistä jo kuultiin, että streamauspalvelut tulisivat missaamaan konsolin julkaisun, mutta tuoreet huhut Amerikasta kertovat, että missauksesta tulee aika iso. Niiden mukaan streamaus alkaa Yhdysvalloissa vasta ensi vuoden syksyllä ja Euroopassa vasta vuonna 2015.

Taustalla on positiivisesti halu tehdä asiat kunnolla, eikä vain repäistä jotain nopeasti kuntoon juosten kusten, kuten alalla niin usein on tapana. Sonyn Andrew House kertoi Eurogamer-saitille, että työ etenee aikataulun mukaisesti ja valmistuu ehkä vielä tämä vuoden aikana. Mutta tekemistä riittää.

”On tärkeä ymmärtää sen täydet mittasuhteet, mitä yritämme tässä saada aikaiseksi ja miksi uskoimme, että Gaikai-hankinta oli tärkeä. Tavoitteemme on tarjota kokonaan uusi tapa pelien levittämiseksi serveriltä streamaamalla, aluksi PlayStation 4:llä ja myöhemmin Vitalla.”

Sonyn suunnitelmissa on tarjota Gaikai-pelejä myös sellaisilla laitteilla, jotka eivät normaalisti kykene pelejä pyörittämään. Miksipä ei? Ei olisi sinänsä suurikaan nakki toteuttaa Gaikai-pääteohjelmaa vaikka Sonyn televisioita varten ja yhdistää niihin sitten PlayStation 4 -ohjaimia. Harmi vain, että julkaisu on niin kaukana.

Lähde: Eurogamer

Lisää aiheesta

PlayStation 4:llä ei pelata PS3-pelejä Euroopassa ihan vähään aikaan

Miten Onlive-pelipalvelu toimii Suomesta käsin?

Muropaketin uusimmat