UUSIMMAT

PlayStation 4:n vahvat myynnit nostivat Sonyn tulosta — mutta eivät tarpeeksi

23.04.2015 14:00 | Miikka Lehtonen

Viimeisten vuosien ajan Sonylla on mennyt kauniisti sanoen huonosti. En puhu nyt PlayStationista tai firman peliosastosta, vaan koko firmasta, jolle turskaa on tullut vuosittain ja runsaasti. Sama trendi jatkuu tänäkin vuonna.

Sony on korjannut aiemmin julkaisemiaan talousarvioita. Firma arvioi aiemmin liiketuloksekseen 20 miljardin jenin voittoja, mutta korjasi nyt arvionsa lähemmäs 68 miljardia jeniä, eli noin 500 miljoonaa euroa. Tämä kuulostaa kivalta ja on pitkälti PlayStation-divisioonan ansiota, sillä konsoli jatkaa vahvoja myyntejään ja vetää koko firmaa mukanaan ylemmäs. Mutta ei sekään ihmeisiin pysty.

Kun kaikki vuoden tulot ja menot on ynnäilty, tilinpäätöksen pohjalla seisoo aika paljon synkempi luku: 126 miljardia jeniä — noin miljardi taalaa — miinusta. Kuten ennenkin, tappiot tulevat pitkälti firman vauhdilla tankkaavasta elektroniikkaosastosta, jossa on viime vuosina menty aika kyytiä alaspäin. Läppäriosasto myytiin, TV-puolta eristetään omaksi firmakseen, tehtaita suljetaan urakalla ja vauhdilla ja niin edelleen. Synkkää menoa, kun entinen elektroniikkajätti joutuu kamppailemaan eteenpäin liikkuneen maailman kanssa.

Tekemistä riittää. Lopulliset luvut julkaistaan 30.4.

Lähde: Game Informer

Muropaketin uusimmat