Uusimmat

PlayStation Network toipui hakkerihyökkäyksestä – peelot keksivät poliittisia vaikuttimia

25.08.2014 14:25 Jukka O. Kauppinen

PlayStation Networkin, Blizzardin Battle.Netin ja monta muuta pelien verkkopalvelua viikonlopun aikana skripteillään kaataneet kiddiet ovat kehitelleet häiriköinnilleen uusia motiiveja. Vastaavat hyökkäykset ovat useimmiten elämäänsä kyllästyneiden peelojen häiriköintiä, jossa ei ole päätä eikä häntää. Niin tälläkin kertaa, sillä haxoreiden selitykset hyökkäyksen syistä näyttävät vaihtelevan päivästä toiseen.

Ensin skriptkiddieiden palvelunestohyökkäystä ei selitelty mitenkään, sitten sille kehitettiin Robin Hood –henkinen ”Sony riistää pelaajia, joten ette sitten pelaa lainkaan” –selittely. Siitäkin huolimatta, että hyökkäys kohdistui moneen muuhunkin peliyhtiöön.

Uusin peeloryhmän perustelu nettihäiriköinnille liittyy Irakissa ja Syyriassa riehuvaan sotaan, nimittäin ISIS-terroristijärjestöön.

”Ette sitten pelaa videopelejä niin kauan kuin ISISiä pommitetaan.”

Right.

Vastaavien häiriköintihyökkäysten toteutus ei vaadi nykyaikana alkeellisimpiakaan hakkeritaitoja, vaan hyökkäykset on valitettavan helppo toteuttaa netistä ladattavilla valmiilla työkaluilla. Hyökkäysten takana voi siten olla kuka tahansa kyllästynyt teiniryhmä, jolla ei ole mitään todellisia tavoitteita vaan häiriköinti tapahtuu ihan vain silkasta häiriköinnin ilosta.

Sony on jo nujertanut häiriköiden DDoSailun ja PlayStation Network on taas pystyssä. Yhtiön mukaan palvelimille ei murtauduttu. Hyökkäyksen takia maanantaille suunniteltu PlayStation Networkin huoltotauko on lykätty myöhemmäksi.

Lisää aiheesta

Laaja DDoS-hyökkäys käynnissä: kohteina PSN, Blizzard, Riot…

Hakkerit jatkavat perseilyään: pommiuhkaus pakotti Sony-pomon lennon laskeutumaan