Uusimmat

PlayStation-pomon aborttia koskeva sähköposti herättää raivoa työntekijöiden keskuudessa

13.05.2022 17:00 Muropaketin toimitus

PlayStationin työntekijät kokevat, että johtaja Jim Ryanin koko yhtiölle lähettämä viesti trivialisoi naisten oikeuksia.

Keskustelu aborttioikeudesta on kuumentunut Yhdysvalloissa, kun USA:n korkeimmalta oikeudelta vuosi hiljattain julkisuuteen lakiluonnos abortin sallivan oikeuspäätöksen perumisesta. Kuuluisan Roe vastaan Wade -päätöksen kumoaminen puhuttaa kaikilla elämänaloilla, myös peliteollisuudessa.

Nopeasti vuodon jälkeen pelistudio Bungie julkaisi suorasanaisen lausunnon, jossa aborttioikeutta puolustettiin keskeisenä ihmisoikeutena. Nyt PlayStation-pomo Jim Ryan on kommentoinut keskustelua yhtiön sisällä, mutta vähemmän onnistuneesti.

Bloomberg raportoi, että Ryan lähetti koko yhtiölle sähköpostin, jossa työntekijöitä kehotettiin kunnioittamaan toistensa mielipiteitä kiistanalaisessa asiassa. Ryan ei siis ottanut itse kantaa asiaan, ja hän yritti myös keventää sävyä kertomalla samassa viestissä kissojensa syntymäpäiväjuhlista.

Bloomberg on saanut nähtäväkseen PlayStationin työntekijöiden viestejä, jossa he reagoivat Ryanin sähköpostiin. Naispuoliset työntekijät ovat kommentoineet, että heidän oikeuksiaan ei kunnioiteta ja trivialisoidaan viestissä.

Eräs työntekijä tiivisti tuntemuksensa napakasti: ”En ole koskaan ollut näin vihainen kissan syntymäpäivistä.”

Bloombergin mukaan useimmat peliyhtiöt ovat pysyneet hiljaa politisoidusta aiheesta, vaikka se koskettaa valtavaa määrä myös heidän työntekijöitään. Bungie on huomattava poikkeus, ja studio myös lupasi tukea kaikkia työntekijöitään niissä seurauksissa, joita korkeimman oikeuden päätöksellä voi olla. PlayStation ei tiettävästi ole tehnyt mitään vastaavia linjauksia, ja Ryanin viestiä oli tuskin tarkoitettu julkiseksi.