UUSIMMAT

PlayStation-tilinsä voi nyt suojata entistä tehokkaammin

25.08.2016 18:45 | Miikka Lehtonen

Viime vuosien aikana erilaisista pelitileistä on tullut hakkereille erityisen haluttuja kohteita. Niinpä onkin erinomaisen hienoa, että PlayStation-tilinsä voi nyt suojata kunnollisella autentikaatiolla.

Nokkela nettikäyttäjä oli huomannut, että Sony on lisännyt mahdollisuuden käyttää niin sanottua kaksivaiheista tarkistusta. Tämä tarkoittaa sitä, että kun tilille kirjaudutaan tuntemattomasta paikasta, tarvitaan ylimääräinen vahvistusaskel vaikka mobiilivarmentimen tai tekstiviestinä lähetetyn varmistuskoodin myötä. Näin pyritään varmistamaan, että hämäräveikot eivät pääse tiliin käsiksi vaikka vain arvaamalla sen salasanaa.

Autentikaation kytkeminen päälle on helppoa ja onnistuu joko Sonyn verkkosivujen kautta tai suoraan PlayStation 4 -konsolin käyttöliittymästä. Selaimen kautta toimenpide onnistuu tilisivuilta, konsolilla taas suuntaamalla Settings -> PlayStation Network -> Account Information -> Security -osioon. Tältä se sitten näyttää.

ps-2-factor

Suosittelen lämpimästi, sillä PlayStation Networkin ja Xbox Liven tilit ovat juuri nyt suurinta huutoa hakkeripiireissä. Ne ovat lain silmistä tarkasteltuna turvallisia iskukohteita, sillä niitä hakkeroimalla ei saa FBI:tä ja Interpolia peräänsä.

Muropaketin uusimmat