Uusimmat

Pohjois-Korea iski Yhdysvaltoihin – mutta kuka rakastaa Rakastettua Johtajaa?

15.07.2014 19:30 Jukka O. Kauppinen

Heikki Takala otti taannoin tuntumaa Homefront: The Revolution –peliin, joka yrittää uusia THQ:n jokunen vuosi sitten julkaiseman Homefront-räiskintäpelin potentiaalia. Alkuperäispeli floppasi, mutta tavoittaako jatko-osa paremmin sen idean ja mahdollisuudet?

. Uudessa Homefrontissa käytännössä kaikki paitsi nimi on muuttunut. Nyt Homefront on avoimen maailman räiskintä, jollaiseksi se THQ:n visioissa epäilemättä joskus suunniteltiinkin.

Homefront Revolutions sijoittuu Philadelphiaan noin 20 vuotta Pohjois-Korean invaasion jälkeen. Rakastettu Johtaja on alistanut Yhdysvallat rautaisen nyrkkinsä alle, ja määritellyt Philadelphian maan uudeksi pääkaupungiksi. Pohjois-Korealle tyypilliseen tyyliin propagandamittarit ovat käännetty kaakkoon, ja mikä tahansa poikkiteloinen ajatus kohtaa nopeasti joko pyssyn perän – tai piipun.

Demo avattiin kohtauksella jossa humalainen kansalainen pui nyrkkiään propagandaa julistavalle valotaululle, tämä sekoilu loppuu hyvin lyhyeen sotilaiden astuessa paikalle. Asia on kenties alleviivattu, mutta ainakaan roolit eivät jää epäselviksi.

– Mielestämme Philadelphia oli pelille oikea miljöö. Se sisältää joitakin ikonisia maamerkkejä kuten Libertine Bellin, myös Yhdysvaltain perustuslakin allekirjoitettiin Philadelphiassa Independence Hallissa. Emme kuitenkaan lähteneet mallintamaan kaupunkia identtiseksi oikean elämänsä vastineen kanssa. Kyseessä on pikemminkin dystopia, joka sisältää joitakin tunnistettavia maamerkkejä.

Lue koko artikkeli: Homefront: The Revolution –ensikosketus – Pohjois-Korean joukot avoimen maailman äärellä

Lisää aiheesta

Homefront (PC, PS3, Xbox 360) 

Eikä sovi myöskään unohtaa sitä, että pelin on käsikirjoittanut muun muassa Red Dawnista tuttu John Milius. Kyseisessä 80-luvun juustoklassikossahan venäläiset tekevät maihinnousun Yhdysvaltoihin ja vain lauma lukio-oppilaita voi pysäyttää heidät.

Nyt mennään samalla teemalla. Korealaiset ovat hyökänneet Yhdysvaltoihin ja vain muutama karvainen vuorimies voi pelastaa vapauden tyyssijan. Voiko tästä asetelmasta muka tulla huono FPS? No voi!