Pohjois-Korean uusin propagandavideo kierrättää Elder Scrollsia

21.02.2013 19:45 Jukka O. Kauppinen

Pohjois-Korea. Siinä on kuulkaa valtiota kerrakseen. Toveri Kim-Il Sung sitoi aamuisin sotureidensa jalat ja oli ensimmäisenä ylhäällä valmistamassa heille aamupuuroa, kun japanilaiset imperialistit jahtasivat vapaustaistelijoita vuorilla. Jucha-aatetta ylistävät kirjat ovat hienoa luettavaa, vaikkakaan maalle ja sen taloudelle aate ei ole tehnyt paljoakaan hyvää.

Mutta jotain maassa on kuitenkin saatu aikaan. Disney-animaatioita (ihan tosi!). Nälänhätää. Ydinase. Ja upeita propagandavideoita. Enkä puhu suinkaan liikennepoliisitytöistä, vaan sekä viime kuussa julkaistusta Call of Duty: Modern Warfare 3:n grafiikoita käyttäneestä informaatiopläjäyksestä että uusimmasta Pohjois-Korean ydinaseen riemakkuutta julistavasta tiedotteesta.

Nopeat nettiklikkaajat ja Elder Scrolls -pelejä nauttineet ehtivät kenties havaita jotain tuttua. Videon taustamusiikkihan oli näet suoraan Elder Scrolls IV: Oblivionista!

Kas kummaa, Bethesda ei tästä luvattomasta musiikkien käytöstä tykännyt ja koko video on jo poistettu Youtubesta. Pahus.

Joudumme siis katselemaan niitä liikennepoliiseja:

 
Lisää aiheesta

Pohjoiskorealainen ajopeli räjähti nettihitiksi

Pohjois-Korean pelihistoriaa vuodesta 1982 saakka

Kultafarmaus: virtuaalista kultaa ja todellista pamppua

Pohjoiskorealaiset hakkerit MMO-pelien kimpussa, tuotot ydinaseisiin?

Nobelin rauhanpalkinto Pohjois-Koreaan