Uusimmat

Pokémon Go sai päivityksen, joka saa osakseen sekä kiitosta että kritiikkiä

08.11.2016 14:00 Tuukka Hämäläinen

pokemongo-001

Pokémon Gon tuore päivitys toi päivittäisbonusten ohella muutoksia salien valtaamiseen sekä autossa matkustajana pelaamiseen. Pokéstopit eivät enää toimi, mikäli peli tunnistaa pelaajan liikkuvan liian lujaa.

Viime viikolla kerroimme Nianticin tuovan Pokémon Go -hittipeliinsä säännöllisestä pelaamisesta kertyviä bonuksia. Nyt kyseinen päivitys on saatavilla, ja pelin virallisessa Facebook-ryhmässä sen on tiedotettu tuovan muitakin muutoksia.

Merkittävä ja tervetullut parannus koskee salien valtaamista. Perinteisesti kilpailevan salin voittaneella pelaajalla on ollut hyvin vähän aikaa saada vallattua sali omalla pokémonillaan, sillä kuka tahansa on voinut tehdä sen sekuntia aiemmin. Uuden päivityksen myötä salin läpi taistellut pokémon-kouluttaja on hetken verran ainoa, joka voi salin vallata.

Nianticin mukaan kilpaileva sali menettää päivityksen myötä myös enemmän prestigea, kun pelaaja voittaa tavallisen salin jäsenen. Oman tiimin salilla treenaamisesta myös saa vähemmän prestigea.

Kritiikkiä on kuitenkin herättänyt ominaisuus, josta pelin Facebook-ryhmässä ei kerrota, mutta jonka pelaajat ovat Polygonin mukaan huomanneet itse: Ilmeisesti pokéstopit eivät enää toimi, mikäli peli havaitsee pelaajan kulkevan liian nopeasti. Tämän lienee tarkoitus estää pelaajia pelaamasta ajaessaan autoa, mutta samalla se toki haittaa niitä pelaajia, jotka pelaavat Pokémon Gota auton kyydissä.

Jälkimmäinen uudistus on erityisen ikävä esimerkiksi suomalaisille pelaajille, joille ulkona pelaaminen käy talven myötä entistä haastavammaksi. Polygonin mukaan Niantic onkin saanut uudistuksesta runsaasti kritiikkiä erityisesti Redditissä.

Pokemon Go
Kaikki jutut aiheesta

Tuukka Hämäläinen

"Olen kirjailija ja toimittaja, joka on avustanut Muropakettia vakituisesti vuodesta 2016 alkaen. Juttuja kirjoittelen pääasiassa pelipuolelle, mutta myös leffapuolella voi nimeni näkyä. Pidän eniten seikkailupeleistä, joissa voi edetä hiippailemalla, enkä koskaan lakkaa puhumasta Jurassic Parkista ja Metal Gear Solidista. Olen vannoutunut konsolipelaaja, jonka suosikkipelejä ovat esimerkiksi Outer Wilds, Death Stranding ja The Last of Us Part II."

Muropaketin uusimmat