Pokémon Go on liian suosittu: serverit eivät kestä

18.07.2016 14:00 | Miikka Lehtonen

Pokémon Go on hillitön menestys. Suomessakin kaduilla näkee jatkuvasti selvästi jahdissa olevia ihmisiä, kun taas netissä näkee turhautuneita kommentteja siitä, miten peli tökkii eikä oikein toimi. Syykin on tiedossa: se on liian suosittu.

Pokémon Go -pelaajat huomasivat varmasti esimerkiksi eilen sunnuntaina, että peliin ei oikein meinannut päästä kirjautumaan sisään ja muutenkin se toimi vähän toivottua huonommin. Syynä ei ole mikään yleinen kehnous vaan se, että peli on liian suosittu. Pokemon Go Tech -yhteisösivusto twiittasi eilisiltana, että sisään yritti samanaikaisesti kirjautua yli 40 miljoonaa pelaajaa, mikä sai serverit kaatumaan ja takkuilemaan.

Osittain syynä taisi olla se, että peli julkaistiin myöhään eilisiltana Kanadassa, mikä sai miljoonat kanadalaispelaajat kirjautumaan sisään samanaikaisesti. Ongelmat voivat helpottua kun ihmismassat jakautuvat tasaisemmin päivän ajalle, mutta todennäköisesti niiden lopulliseen korjaukseen ei auttaisi kuin serverikapasiteetin nosto — jos edes se.

Hillittömän suosituksi nousseessa Pokémon Go -mobiilipelissä pelaajat seikkailevat puhelimensa avulla oikeassa maailmassa ja yrittävät metsästää sieltä löytyviä Pokémoneja.

Päivitys: muokattu twiittaajalähdettä.

Muropaketin uusimmat