Pokeria Claptrapin, GLaDOSin ja Samin kera
Teemu Viemerö tarttui haasteeseen ja suuntasi pokeriuntivikkona Telltalen astetta erikoisemman pokeripelin maailmaan. Miten homma sujuikaan Poker Night 2:ssa?
Pelin alkaessa läpänheiton tärkeyden huomaa nopeasti, sillä peli kantaa nimenomaan sen voimin. Tarinoita ja vitsejä on mukava seurata, mutta jossain vaiheessa jotkut heitot toistuvat ja mielenkiinto vähenee. Tunnelma on kuitenkin luotu onnistuneesti. Keskustelu etenee pelin edetessä ja Poker Night 2 onnistuu luomaan fiilistä siitä, että pelaat kaveriporukan kanssa.
Jos pokeri ei suju entuudestaan, niin ei huolta – Texas Hold’Emin säännöt kyllä neuvotaan. Sen lisäksi tarjolla on myös Texasia muistuttava Omaha-pelimuoto. Se on hyvä lisä, joka ei eroa Texasin pelitavasta, vaan ainoastaan lisää käteen kaksi korttia. Pelitavan ympärillä pysyminen on hyvä juttu, kun peli pysyy nyt tiukasti asiassa eikä retostele nettikasino-meiningillä.
Tekoälykin on luotu verrattain hyvin. Pelaaminen on tarpeeksi haastavaa. Jokaisella hahmolla on omat pelityylinsä ja osaamistasonsa. Esimerkiksi siinä missä Sam on varovainen ja foldaa korttinsa tosi usein, on Claptrap aggressiivinen ja äänekäs, mutta myös taitava pelaaja. Ash sen sijaan siirtyi usein baarin puolelle ennen aikojaan. Haasteen tarjoava tekoäly ei tuonut tarvetta ihmisvastustajalle, vaikka se toisikin peliin oman inhimillisen haasteensa. Allekirjoittaneen kaltaiselle huonolle pokerin pelaajalle haastetta oli tarpeeksi, mutta todella taitavalle pelaajalle vaikeustasoja ei ole tarpeeksi.
Lue koko arvostelu: Poker Night 2 (iOS, PC, PS3, Xbox 360)