Uusimmat

Polar Heroes -seikkailupeli motivoi oppimaan

16.12.2012 21:30 Jukka O. Kauppinen

Suomalainen Fantastec Oy on julkaissut 4-8 -vuotiaille lapsille suunnitellun Polar Heroes -pelimaailman, joka auttaa lapsia oppimaan pelien ja hauskojen seikkailujen avulla. Peli motivoi oppimaan supervoimien, lemmikkien ja vekkulien vekottimien avulla.

Polar Heroes hyödyntää mm. Pixar-elokuvista tuttuja metodeja, kuten hassuja hahmoja ja hauskoja käänteitä. Pelissä seikkailee muun muassa kuivalla maalla liikkuva kala, joka tykkää laulaa ja naamioitua Michael Jacksoniksi. Peli ottaa tylsinä pidettyjä aiheita ja naamioi ne hauskoiksi, mikä on lapsille luontainen tapa oppia.

Fantastec Oy:n toimitusjohtaja Juha Väisänen kutsuu Polar Heroes -pelimaailmaa virtuaaliseksi leikkipuistoksi, jonka oppisisällöt ovat pitkälti koulusta ja päiväkodista tuttuja. Lapset kehittävät sankaripoika- ja supertyttö-hahmojaan ja saavat uusia supervoimia, lemmikkejä ja vekkuleita vekottimia, kuten rakettimoottorilla varustetun lentävän kelkan. Koska pienten sankarien pitää menestyäkseen myös oppia uusia asioita, lapset opettavat hahmoilleen mm. matematiikkaa, yleistietoa, musiikkia, lukutaitoa ja sosiaalisia taitoja. Luonnollisesti lapsi oppii samalla itsekin.

Polar Heroes sai alkunsa, kun opettajataustainen Juha Väisänen näki 4-vuotiaan kummityttönsä Ellan pelaavan räiskintäpeliä internetissä. Fantastecin missio on oppimisen vallankumous yhdistämällä Suomen huippuluokan koulutus- ja pelialan osaaminen. Polar Heroes onkin palkittu sekä innovaatio- että e-learning-tapahtumissa.

Polar Heroes –pelimaailmaan pääsee mukaan nettiselaimella.

Lisätietoja: http://www.polarheroes.com