UUSIMMAT

Police Warfare sai kirveestä

23.04.2012 10:23 | Miikka Lehtonen

Viime viikolla Jukankin aivan täpinöihin saanut Police Warfare -projekti on historiaa. Pelin kehitystiimi ilmoitti viikonlopun aikana Kickstarter-keräyssivullaan, että he pistivät pillit tältä erää pussiin. Pelaajien reaktiot olivat monenlaisia.

Projektin oltua käynnissä jo hyvän aikaa Elastic Games oli kerännyt kunnianhimoiselle Police Warfare -teokselleen vain 25 000 taalan edestä lahjoituksia, kun tähtäimessä oli 325 000 rahaa. Tiimi teki tästä omat johtopäätöksensä ja veti jo hyvissä ajoin johdon seinästä sen sijaan, että he olisivat jääneet odottelemaan ihmettä.

Osa yleisöstä oli järkyttynyt: miten näin hienon näköinen ja komeaa konseptitaidetta esitellyt peli pistettiin lihoiksi? Olihan taustalla vino pino nimimiehiäkin, luulisi tämän nyt onnistuvan kun Takedownkin keräsi rahansa. Toinen puolisko taas ei yllättynyt. Police Warfare näytti kyllä komealta ja ideat olivat korkealentoisia, mutta kuten luottokommentaattorimme MPR huomasi, tiimissä ei ollut yhtään koodaria. Niinpä oli vähintään kyseenalaista, miten moni näistä huiseista ideoista tulisi toteutumaan ja miten hyvin. Näinhän se monella fanimodillakin menee: graafikot ja ns. idea guyt lupailevat pilvetkin taivaalta ja sitten se projektin viime hetkellä rekrytty koodaripolo vetää itsensä jojoon työlistan nähdessään.

Mutta ehkä kyse ei ollutkaan tästä. Tiimi kun mainosti saitillaan, että tämä ei suinkaan ole Police Warfaren loppu. Olisiko komea presentaatio saanut jonkun oikean pelijulkaisijan kiinnostumaan? No, oli miten oli, se Kickstarter oli siinä.

Lähde: Kickstarter

Lue myös

Borderlands 2 -ensikosketus – isompi, laajempi ja parempi

Kid Icarus: Uprising (3DS)

Naval War Arctic Circle (PC)

Xbox Live Arcade -pelit testissä (osa 14)

Keskustelu

Uutisankka, projektihan lopetettiin nimenomaan tuolla KICKSTARTER sivulla, mutta sanoivat että Police Warfare on kaukana kuopatusta. Itse veikkaan että saivat julkaisijan tukemaan, eivätkä enää tarvi yleisön apurahaa. Paska uutisointi taas.

@6 mikä Edome??
käy kakara ekaluokka ja opettele lukemaan ennen ku tuut pätemään
Edome haudattiin ajat sitten

Ei kyllä hyvin mene Edomella jos luottokommentaattori on14-vuotias räkänokka MPR.

Vähän sama ongelma Biohazard X – modini kanssa, kun porukkaa ei tahdo löytyä.
Ei tosin sillä, että se saisi kirvestä, vaan porskuttelee hissukseen eteenpäin.

Niin, korttia ei edes veloiteta ennen kuin hankkeen tavoite on saavutettu. Eli ei ole edes maksettu mitään mitä saada takaisin.

@1,

lahjoittajat saavat aina rahansa takaisin jos haettu kokonaissumma ei täyty. Ja aika kauaksi 325K:sta jäätiin.

Olihan tää koko aihe aikalailla vitsi, ihan hyvä vaan että lopettivat.

Toivottavasti lahjoittajat saavat rahansa takaisin. Itseäni ärsyttäisi jos olisin lahjoittanut pelille rahaa ja nyt kehittäjät karkaisivat rahojen kanssa.

Muropaketin uusimmat