Jos poliisi ajaa sinisellä autolla, millainen ralliauto on Kallen alla? Ehkä se selviää WRC 5:ssä

13.12.2015 10:00 Jukka O. Kauppinen

Kalle Laakso suuntasi rallipoluille WRC 5 -rallipelin ratin takana, eikä se matka ollut kovinkaan tasaista. Lupaavampaa silti kuin viimeksi!

Säännöt eivät myöskään aina päde samalla tavalla. Yhden erikoiskokeen aikana saattaa saada helposti parit aikasakot ihan vain mutkasta leikkaamisesta. Sitä ei täysin kerrota, mutta ymmärtääkseni ralli on mutkissa leikkaamista ja näin ollen viimeisien sadasosia silittämistä kokonaisajasta. Peli kuitenkin laskee jo yhden renkaan penkalle menon oikomiseksi, eli nallia napsahtaa aina vähän siellä ja täällä rapeat 30 sekuntia. Tämäkin ärsyttää, koska peli on virallinen rallipeli, mutta säännöt eivät salli oikeaa ajamista.

Sekin harmittaa, kun virallisen lisenssin peli ei saa parempaa kohtelua. Autojen erot tietysti tuntee, kun nelivetoinen lällättää etuvetoiselle, mutta fiilis tienpintaan on edelleen erikoinen. Tunne ei ole yhteinen edes yhdellä sorasateisella radalla, vaan se enemmänkin tuntuu koodauspakolta, että välillä perstuntuma onkin eri kuin kaksi minuuttia sitten. Ei radan kuulu niin muuttua samassa ilma- ja lämpötilassa parin minuutin aikana.

Ja sitten ne bugit. Ranskan rallia on lähes mahdotonta voittaa Xbox Onella, koska eräs ylivoimaisesti valovoimaisin rallisankari vain pöräyttää 20 sekuntia nopeammin kolmen minuutin erikoispätkällä kuin kukaan muu. Turhauttavaa ja ärsyttävää.

Lue koko arvostelu: WRC 5 (PC, PS3, PS4, Xbox 360, Xbox One)

wrc_5_arv_0uut2

Lisää aiheesta

Repäise Räikköset ja kokeile saatko ralliauton rusetille

WRC 3 (PS2)

WRC 3 FIA World Rally Championship (PC, PS3, Xbox 360)

WRC FIA World Rally Championship (PC, PS3, Xbox 360)

WRC Rally Evolved (PS2)

WRC: FIA World Rally Championship 4 (PC, PS3, PSV, Xbox 360)