UUSIMMAT

Poliisi joutui ottamaan kantaa Counter-Strike-karttaan: ”ei vaaranna koulun oppilaita”

25.03.2013 20:30 | Jukka O. Kauppinen

Kanadalaisen koulun opettajat ja kaupungin asukkaat ovat heränneet karuun todellisuuteen. Eli siihen, että videopeleihin on mahdollista luoda karttoja todellisista paikoista. Ja räiskintäpelissä voidaan mellastaa jopa oman lähikoulun käytävillä.

Counter-Strike-räiskeestä on toki rakennettu monta kohua vuosien mittaan. Välillä se on ollut terroristien käyttöön kehitetty koulutusväline ja peliin tehtyjä tosimaailman karttoja on tulkittu monet kerrat terroristi-iskujen suunnitteluvälineiksi. Tällä kertaa ei menty ihan niin pitkälle, mutta paikalliset olivat kuitenkin tohkeissaan oman rakkaan koulunsa digitaalisesta mallinnuksesta räiskintäpeliksi.

Positiivisesti CBC-tv-kanava ei kuitenkaan repinyt shortsejaan ihan täysin Port Moodyn yläasteen mallinnuksesta, vaan totesi että koulun käytävillä räiskivät vain terroristit ja turvajoukot.

”Oppilaita tai opettajia ei videolla näy”, reportaasissa todetaan.

Paikallinen poliisi joutui kuitenkin ottamaan kantaa Counter-Strike-karttaan. Port Moodyn poliisi totesi raportissaan, että he ovat haastatelleet ”pelin kehittäjiä” ja”olemme todenneet, ettei se ole uhka Port Moodyn ylä-asteen oppilaille tai työntekijöille.”

Lähde: Metro Vancouver school is backdrop for violent video game

Lisää aiheesta

Text-based Multiplayer Shooter on juuri sitä miltä kuulostaakin

Ruotsalaiset pyjamaninjat ovat palanneet

Counter-Strike: Global Offensive tuo yhteen CS1.6:n, CSS:n ja CoD4:n pelaajat

SS:ksi CS:n tilalle? Ennakossa Shootmania Storm

2P-räiskintä kopioi Counter-Striken De_Dust2:n

Keskustelu

Mainiota viihdettä nuo kommentit CBC:n sivuilla. Kaikki keski-ikäiset kukkahatut menneet sinne valittamaan väkivallasta videopeleissä.

Väkivalta, lentäminen, kilpa-ajo, yms tekevät peleistä mielenkiintoisia koska ne ovat asioita, joita ei pysty/kannata tehdä oikeassa elämässä.

Mutta joku CS nyt, oikeasti… Itse kun pelaan CS:ää, en mieti sitä että nyt ammun tuon poliisin, tapan tuon kaverin, roiskutan ton veret seinälle. Ajattelen vaan miten voin voittaa PELIN ja PELATA fiksusti ja näyttää muille kuka on paras. Niinhän sitä ajatellaan kaikissa peleissä, olivat ne väkivaltaisia tai ei…

Ööh ehkä peli on Counter Strike mutta mitäs ihmettä nuo aseet on?

Tuntuu taas vähän sensaatiohakuselta jutulta, voin vaan kuvitella millanen reaktio olis ollu etelänaapurissa.
Varmaan nuo pumpuliaivoset opettajat soittaneet uutiskanavalle, että nyt tapahtuu kauheita, kun poliiseja ei kauheesti kiinnostanu.

Muropaketin uusimmat