Politiikka on isojen poikien peliä – miten pärjäisit Kasvina Kasvin tilalla?

23.03.2011 12:55 | Jukka O. Kauppinen

Kuten uutismaailmaa seuraavat ovat varmasti huomanneetkin, eduskuntavaalit lähestyvät kovaa vauhtia. Sen on huomannnut myös Vihreiden kansanedustaja / kansanedustajaehdokas Jyrki J.J. Kasvi, tuo vanha kunnon pelimies, joka on julkaissut salaisen vaaliaseensa: politiikkapelin.

Kuten peliä kuvaillaan,

Kyseessä on simulaatio kansanedustajan työstä ja siitä, miten haasteellista on tulla uudelleen valituksi. Pelissä ohjataan Jyrki Kasvia, joka puhuu eduskunnan portailla megafoniin ja argumentoi huonoja lakeja alas.

Pelin yksinkertaiselta vaikuttavaan konseptiin on taidokkaasti mallinnettu monia kansanedustajan työhön vaikuttavia asioita. Lobbarit pyrkivät muokkaamaan mielipiteitä kääntämällä asiat päälaelleen ja joskus voi joutua tekemään poliittisia lehmänkauppoja sitomalla lakiesityksiä yhteen. Myös ryhmäkurin vaikutus ja kansalaisten järjestämät mielenosoitukset on tehty osaksi peliä

Pääsisitkö sinä Kasvina eduskuntaan? Pelaa ja kokeile. Kasvi the Game toimii nettiselaimessa ja vaatii Javan.

Suomalaisesta politiikasta ei ole kovin montaa peliä taidettu vuosikymmenten mittaan tehdä, tuoreehkona poikkeuksena eilenkin mainittu Vaalirahoituspeli. Jos tarpeeksi kauas mennään, niin löydämme vakavamielisemmän poliittisen simulaation nimeltään Utopia, vuodelta 1993. Ville Miettisen ja Esa Lapin DOS-ympäristöön tehty strategiapeli oli muistaakseni vallan oiva näkemys politiikasta ja vallankäytöstä.

Lisätietoja: http://www.kasvi.org/game

 

Päivitys klo 14.12:Uutismetso Rautiainen kävi lataamassa Utopian MBnetistä (kukahan sen lienee aikoinana sinne upannut, hmmmm ;-) ) ja napsi samantien iloisia kuvia suomipeliklassikosta:

Lue myös

Ajankohtaista pelihistoriaa: Stealth Fighter ja Libyan ilmapuolustuksen salaisuudet

Duke Nukem Foreverin moninpeli: 8 pelaajaa ja babynryöstöä

Homefront (PC, PS3, Xbox 360)

Kinect-pelit testissä: Crossboard 7, Dance Evolution, Dance Paradise, Fighters Uncaged, Get Fit With Mel B, Motion Sports, Sonic Free Riders, Sports Island Freedom ja Zumba Fitness

Muropaketin uusimmat