PopCap uudelleenorganisoi 96 ihmistä pihalle

25.09.2012 09:30 | Juho Anttila

PopCap

Uutisoimme vain runsas kuukausi sitten, kuinka kivoja ja laadukkaita pikkupelejä tehtaileva PopCap uudelleenorganisoi toimintaansa. Tuolloin monotettiin pihalle 50 amerikkalaista työntekijää. Yrityksen Dublinin toimiston tilanne jäi elokuussa vielä avoimeksi.

Nyt myös yhtiön Irlannin haaran tulevaisuutta on pohdittu oikein viimeisen päälle. Johtopäätös on se, ettei sitä ole. Tulevaisuutta siis. Näinpä sulkutuomio on kohdannut myös PopCapin Dublinin toimistoa.

Työsuhde katkesi saman tien 96:lta PopCapin työntekijältä. Yritys lohduttaa kuitenkin, että työnsä menettäneille tarjotaan tukea uuden elannon etsimisessä ja jotkut ovat saaneet jo tarjouksia toisaalta PopCapin tai sen omistavan Electronic Artsin organisaatioista.

Uudelleenorganisointi liittyy PopCapin yritykseen siirtää toimintansa painopistettä sosiaalisiin peleihin ja mikromaksuilla rahoitettaviin pelikokemuksiin. Oman kertomansa mukaan yritys kasvaa yhä voimakkaasti. Eurooppakin on kuulemma PopCapille kriittinen markkina-alue, vähennyksistä huolimatta.

Saas nähdä, mitä tulevaisuus tuo tullessaan. Sosiaalisilla peleillä ei ole viime aikoina mennyt kovin lujaa, mikä on näkynyt erityisesti Zyngan syöksykierteenä. Lisäksi PopCap on nyt antanut lyhyellä aikavälillä kenkää yli kolmasosalle työvoimastaan. Tässä valossa puheet jatkuvasta kasvusta eivät täysin vakuuta.

Lähde: Edge

Lisää aiheesta

PopCap jakelee potkuja – puolustaa silti Electronic Artsia

Zynga havitteli PopCapia miljardilla

PopCap vaihtamassa omistajaa suurkaupassa

Lue myös

Peppi Pitkätossu (DS)

DmC: Devil May Cry -ensikosketus – Dante limbon lumoissa

Pitkä kuiva kausi päättyi: kahden peukun viikko!

Resident Evil 6:n PC-versio toteutetaan huolella