Portal kohtaa Cthulhun: arvostelussa Magrunner: Dark Pulse

22.07.2013 19:00 | Miikka Lehtonen

Valven Portal on fysiikkahenkisten puzzlepelien aatelia, joten kopioijista ei ole ollut pulaa. Tuorein yrittäjä on keksinyt itselleen mielenkiintoisen kilpailuvaltin: mitä jos puzzleiluun sotkettaisiin mukaan H.P. Lovecraftin Cthulhu?

Tuloksena olisi Magrunner: Dark Pulse, Frogwaresin vastaus Portalille. Mutta miten eurokopio pärjää originaalille?

Magrunner ei ole aivan selvä Portal-kopio, sillä siinä missä Portalissa työkaluina ovat muun muassa ulottuvuuksienväliset portit ja kaikenlaiset muut ihmevekottimet, Magrunnerissa leikitään magneettikenttien kanssa.

Jippona on, että tiettyjä esineitä voi ladata joko positiivisella tai negatiivisella magneettilvarauksella, jonka jälkeen ne joko vetävät esineitä puoleensa tai työntävät niitä pois, muiden varauksesta riippuen. Näin sitten liikutellaan lentäviä tasanteita, lennätetään kuutioita ja tehdään kaikenlaista muutakin fysiikkahenkistä.

Pelin toinen myyntivaltti on siis se Lovecraft-henkinen tarina. Sanon ”henkinen”, sillä vaikka peli selvästi nimeää Cthulhun ja muitakin Lovecraftin suuria muinaisia sekä koristelee kenttiään näiden kuvilla, se ei oikein tajua Lovecraftin tarinoiden henkeä. Cthulhun ja muut asiaan kuuluvat nimet olisi aivan hyvin voinut korvata millään tahansa muulla saatanallisella nimellä ilman, että tarina olisi siitä mihinkään muuttunut.

Näinkö tässä nyt taas kävi?

Lue toki koko arvostelu ja ota selvää!