Portalin luojan seuraava peli on todellista ulottuvuuskikkailua

26.08.2011 14:30 | Tero Lehtiniemi

Moni tuntee Valven legendaariset Portal-pelit, mutta ei välttämättä sen takana olevia ihmisiä. Portal nimittäin perustui alunperin Kim Swift -nimisen neitokaisen Narbacular Drop -nimiseen opintoprojektiin. Valven edustajat bongasivat projektin Digipen-opinahjon järjestämässä tilaisuudessa. Lopputuloksena koko Narbacular Drop -porukka oli luomassa samaan ideaan perustuvaa peliä Valven Source-pelimoottorille. Vuonna 2009 Swift kuitenkin häippäsi Valvelta, ja hän on ollut uusista projekteista ihan hissukseen. Paitsi nyt.

Kim Swiftin Airtight Gamesin leivissä luoma uusi peli on nimeltään Quantum Conundrum. Se kertoo erikoisen tiedemiessetänsä massiiviseen laboratorioon eksyneestä pojasta. Setä on kadonnut mystisesti, ja sankarimme vastuulla on etsiä tämä. Homman ideana on se, että pelin puzzlejen ratkaisemiseksi on liikuttava eri ulottuvuuksissa. Tässä vaiheessa tällaisiksi ulottuvuuksiksi on mainittu muun muassa hidastuneen ajan ulottuvuus ja ulottuvuus, jossa esineet eivät paina juuri mitään.

Pelin julkaiseva Square Enix on ilmoittanut, että Quantum Conundrum julkaistaan PC:lle, Xbox Live Arcadessa ja PlayStation Networkissa jo alkuvuodesta 2012, ja se tulee sisältämään kuutisen tuntia pelattavaa. Portalin laadun tuntien ja peli-idean kuulemisen jälkeen voisi jo tässä vaiheessa olettaa että luvassa on ihan laatuviihdettä.

Lisätietoja: Narbacular Drop

Lähde: Giant Bomb

Lue myös

Brothers in Armsin soturit jahtaavat nyt itse Hitleriä

Mortal Kombat Arcade Kollection tässä kuussa

EA:n Origin-palvelun käyttäjäehdoista paljastui uusi ansakuoppa

Merchants & Marauders (Lautapeli)