Uusimmat

Prince of Persia julkaistiin C-64:lle!

18.10.2011 13:00 Jukka O. Kauppinen

Alkujaan vuonna 1989 Apple II:lle ja sittemmin maailman kaikille muille pelikoneille levinnyt Prince of Persia -toimintaseikkailutasohyppely on julkaistu hienoisen odottelun jälkeen myös kaikkien aikojen parhaalle tietokoneelle, eli C-64:lle. Klassikkoteoksen käännöksen takana on nimimerkillä mrsid tunnettu kaveri, joka teki Commodore-version omakätisesti sen ihan originaalin Apple II -version pohjalta.

Mrsid kertoo aloittaneensa Prince of Persian C-64-version työstämisen kesäkuussa 2009. Käännös tehtiin mahdollisimman tarkasti ja autenttisesti, mrsidin perustaessa työnsä sekä pelin alkuperäiseen lähdekoodiin että tarkalla silmällä pelattuun Apple II -versioon.

Entä miksi kukaan ryhtyykään tällaiseen projektiin? No, onhan niitä syitä. Mutta lähtölaukaus oli vuonna 2008, kun mrsid osallistui Hollannissa järjestetyille C-64-demopartyille ja sai pitkästä aikaa kipinän C-64-koodaukseen. 15 vuoden tauon jälkeen. Kun hän löysi myöhemmin kuvia keskeneräiseksi jääneestä Prince of Persia -käännöksestä 90-luvulta ja löysi pelin lähdekoodeja, niin siinä se oli. Tehdään Prince of Persia!

Eihän projekti niin jouhevasti tietenkään sitten edennyt. Urakka käynnistyi toden teolla, kun tekijä löysi Jordan Mechnerin alkuperäiset lähdekoodi-dokumentaatiot netistä ja loi pelin uudestaan Apple II -version pohjalta reverse-engineering-tekniikalla.

”Se oli luultavasti isoin ristisanatehtävä, mitä olen ikinä tehnyt”, miekkonen ynnäilee.

Myös pelin alkuperäinen luoja Jordan Mechner on jo bongannut nebaversion ja kommentoi sitä seuraavasti:

”Hullua hommaa! Kun tein PoPia Apple II:lle vuonna 1989, niin en saanut ketään kiinnostumaan C-64-käännöksen tekemisestä, koska se oli jo liian vanha laite…”

 

 

Mrsid lupaa kertoa jatkossa peliprojektista blogissaan.

C-64-pelin voi ladata maksutta CSDb:stä, mutta pelaaminen vaatii EasyFlash-modulin tai jonkin sen kanssa 100% yhteensopivan laitteen.

Prince of Persia C-64:

Lisää aiheesta

Wiikon wanha: Prince of Persia

Prince of Persia -trilogia jälkipelissä

Prince of Persia: The Fallen King (DS)

Prince of Persia (PC, PS3, 360)

Prince of Persia: The Forgotten Sands (PC, PS3, Xbox 360)

Lue myös

Bensaa suoneen – Domen ennakossa seuraava Need for Speed

Blizzard myy vanhoja WoW-palvelimia

Graphic Adventures -kirja sukeltaa vatvoo seikkailupelien Wikipedia-historiaa

Xbox Live -käyttäjätileille tunkeuduttu

Muropaketin uusimmat