Uusimmat

E3: Project Scorpio on totta ja se on huikea hyppäys konsolipelaamiselle

13.06.2016 21:11 Juho Anttila

Internet on täynnä huhuja, joista iso osa on pelkkää höpöä. Jotkut huhut osoittautuvat kuitenkin paikkansapitäväksi. Jo ennen E3-messuja tiedettiin lähes varmaksi, että Microsoft suunnittelee kahta uutta konsoliversiota. Nyt molemmat huhut on myös vahvistettu.

Sen sijaan hurjimmatkaan huhut eivät tainneet osata ennustaa sitä, kuinka valtava tehohyppäys ensi vuodeksi luvattu uusi Xbox, Project Scorpio on. Maltillisenkin arvion mukaan nyt julkistettu konsoli on noin 4-5 kertaa nykyisiä tehokonsoleita nopeampi. Tulevalla raudalla taittuu niin aito 4k-pelaaminen kuin virtuaalitodellisuuskin.

Phil Spencerin esityksestä poimittuna Project Scorpio lupaa 8 prosessoriydintä, 6 teraflopsia grafiikkavääntöä ja 320 gigatavun muistiväylän. Hyppäys nykyiseen konsolirautaan nähden on luvalla sanoen todella iso. Ainoa, mikä tässä jää harmittamaan on se, että nykyinen Xbox One -konsoli tipahtaa nyt kerralla vanhentuneeksi laitteeksi, siitä huolimatta, että Microsoft vakuutti pelien tukevan jatkossakin sekä vanhaa Xbox Onea että Project Scorpiota.

Lue myös: Kaikki E3-uutiset

Juho Anttila

Muropaketin uusimmat