Uusimmat

ProSIMin taistelukenttäsimulaatiot astuvat uuteen sukupolveen

13.12.2006 12:57 Jukka O. Kauppinen

Yhdysvaltalainen ProSIM-studio tunnetaan maailmalla raskaan sarjan strategiapeleistään, eikä putiikki ole linjaansa vaihtamassa. Yhtiön uusin tuotos Air Assault Task Force kuvaa pitkin maailmaa käytyjä konflikteja viimeisen neljän vuosikymmenen ajalta. Peli kehuu luovansa taistelukentän poikkeuksellisen autenttisesti.

ProSIMin uutuus on uusiksi työstetty pelirunko, joka korvaa jatkossa yhtiön aiemman ATF: Armored Task Force –strategiapelirungon. Armored Task Forcekaan ei ollut aivan mikä tahansa peliydin, vaan sitä käytetään muun muassa Yhdysvaltain puolustusvoimien Virtual Combat Training Center -sotilaskoulutusjärjestelmässä. V-CTC on äärirealistinen aselajien yhteistyötä opettava taistelukoulutusjärjestelmä, jolla sotilaita voidaan kouluttaa monipuolisesti nykypäivän johtamistehtäviin.

Uutuuspelin merkittävin muutos on käyttöliittymän uusimisessa. Ohjelman käytettävyyteen ja pelattavuuteen on kiinnitetty huomiota, kuten myös grafiikan ja käyttöliittymän selkeyteen. Mikä onkin tervetullut uudistus. ProSIMin pelit kun ovat kiistämättä häikäiseviä taistelukenttäsimulaatioita, mutta samalla melkoisen rumia tekeleitä. Pelimoottorissa on myös aiempaa parempi vauriomallinnusjärjestelmä, ammusjärjestelmät, säätilat ja kaikenlaista muuta.

ASTF sisältää taisteluja muun muassa toisen maailmansodan ajalta, Vietnamin sodasta, Somaliasta ja Afganistanista. Taistelut keskittyvät ennen kaikkea helikopterien avulla käytyihin otteluihin.

Peliä voi testata myös sen kotisivuilta ladattavalla demoversiolla.

ProSIM on työstänyt realistisia sotasimulaatioita jo vuodesta 1986 lähtien.

http://www.shrapnelgames.com/prosim/AATF/1.htm

Tyhmä saa olla - mutta ei...

Katso tilanne vastaamatta