Uusimmat

PS Plus -palvelun uudistus ei tunnu menneen ihan putkeen

01.11.2022 19:59 Muropaketin toimitus

PS Plus menetti lähes 2 miljoonaa käyttäjää sen jälkeen, kun palvelua uudistettiin merkittävästi viime kesäkuussa. Lasku ei vielä vaikuta Sony Networkin tulokseen.

Sony uudisti PS Plus -pelipalvelua viime kesäkuussa, mutta se ei ole kiinnostanut etenkään PlayStation 4 -käyttäjiä. Pelipalvelu on menettänyt uudistuksesta lähtien lähes 2 miljoonaa käyttäjää. Tästä huolimatta Sony Network -palveluiden tulos kasvoi kymmenellä prosentilla. Asiasta kirjoitti Videogames Chronicle.

Asia kävi ilmi, kun Sony paljasti nykyisen tilivuoden toisen neljänneksen tuloksen. Syyskuun lopussa palvelun käyttäjiä oli 45,4 miljoonaa, kun edellisellä neljänneksellä lukumäärä oli 47,3 käyttäjää.

Lisäksi PS Plus -palvelun kuukausittainen käyttäjämäärä laski 102:een miljoonaan, kun vastaava lukumäärä oli edellisellä vuosineljänneksellä 103 miljoonaa. Vuotta aiemmin käyttäjien määrä oli 104 miljoonaa. Kuukausittaisten käyttäjien määrä on tällä hetkellä matalin siitä lähtien, kun Sony ryhtyi paljastamaan tietoja alkuvuodesta 2020.

“Monet ulkoilevat aiempaa enemmän, emmekä ole vielä päässeet eroon negatiivisesta pyörteestä. Lisäksi PlayStation 4:n ja kolmansien osapuolien ohjelmistojen myyntiluvut ovat olleet matalia, myös pelikatalogin myynti on kutistunut”, kertoi Sonyn talousjohtaja Hiroki Totoki.

Pandemian jälkeiseen ulkoiluun vetoaminen on siinä mielessä merkillistä, että Xbox Game Pass -tilaajien lukumäärä on kasvanut vuoden aikana 158 prosentin verran.

Käyttäjien menetyksestä huolimatta Sonyn Network -palveluista saadut tulot kasvoivat 10 prosentilla. Syynä tähän saattaa olla PS Plus -palvelun eri hintaiset tilaukset, ja etenkin kalleimman palvelun tilausten lukumäärä. Totoki näkee, että seuraavalla vuosineljäksellä käyttäjämäärät tulevat kasvamaan esimerkiksi Call of Duty: Modern Warfare 2:n ja God of War: Ragnarökin julkaisun ansiosta.

“Tulevaisuudessa keskitymme enemmän PlayStation 5:een, jolle on tulossa erittäin hyviä julkaisuja. Lisäksi pystymme parantamaan markkinointia, ja uskomme asioiden parantuvan”, Totoki sanoi.

LUE MYÖS: Marraskuun PS Plus -etupelit varmistuivat