Uusimmat

”PS Vita tulee olemaan kuin hirvikolari”

15.08.2011 16:00 Miikka Lehtonen

Oletko innostunut Sonyn tulevasta PS Vita -käsikonsolista? Monet ovat, mutta monet eivät. UFC Trainer -pelin kehittäneen Heavy Iron Studiosin edustaja kuuluu jälkimmäiseen leiriin, sillä hän uskoo, että PS Vita tulee olemaan kuin hirvikolari.

No, eihän mies toki ”hirvikolari”-termiä käytä, mutta kaipa se englanninkieliselle ”car wreck” -termille toimii käännöksenä. Mutta mitä miehellä sitten on sanottavanaan?

”Jos ihmiset eivät suostu maksamaan 249 taalaa 3DS:stä, miksi he maksaisivat 299 taalaa Vitasta?”, pohtii Heavy Iron Studiosin ykkösmies Lyle Hall. ”Ihmiset eivät halua kantaa taskussaan useampia laitteita. Siksi Android ja iPhone ovat menestyneet niin hyvin: ne antavat ihmisille vaihtoehtoja ja monia muitakin toimintoja kuin pelaamisen.”

Vissejä pointteja. Nintendon 3DS-hinnanalennus sai varmasti useat Sony-kihot repimään pelihousujaan, sillä yllättäen Vita näyttääkin taas sangen kalliilta vehkeeltä. Ja sekin on ihan totta, että käsikonsolit ovat jäämässä paitsioon: yhä useammat saavat sen matkapeli-kiintiönsä täyteen puhelimensa avulla, eivätkä kaipaa muita vaihtoehtoja painamaan taskuissaan. Hall ei toki vihaa itseään Vitaa.

”Sen teknologia on todella makeaa. Olen suuri mobiiliteknologian fani”, Hall selitti. Mutta? ”Mutta en vain tiedä, onko tällaiselle erikoisraudalle enää markkinoita. En keksi, miksi kukaan haluaisi julkaista laitteen, jolla voi vain pelata. Kuluttajat ovat puhuneet. Me haluaisimme, että tämä erikoistunut pelimaailma olisi yhä olemassa, sillä se antaisi meille enemmän pelaajia ja enemmän mahdollisuuksia, mutta ihmiset eivät enää halua sitä.”

Tiukkaa tekstiä. Kaikki eivät varmasti ole samaa mieltä, joten kertokaa toki omat näkemyksenne!

Lähde: GamesIndustry.biz(vaatii ilmaisen rekisteröitymisen)

Lue myös

Duke Nukem Forever on puhdasta voittoa

Ilmaisuus räjäytti Age of Conanin suosion

Fallout: New Vegasin Lonesome Road myöhästyy

Valikoima oudoimpia ja hölmöimpiä modeja maanantain iloksi

Muropaketin uusimmat